ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή ατζέντας

αλλαγή-ατζέντας-851206

Στα μέτρα ενίσχυσης των οικονομικά αδυνάτων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και στη σκιά των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στην κυβέρνηση. Προανήγγειλε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και δύο νομοθετικές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και το επίδομα θέρμανσης.
Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης θα προχωρήσουν και ζήτησε από τους υπουργούς προσήλωση στην πολιτική, ανοιχτές πόρτες σε βουλευτές και πολίτες.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να προωθήσουν σύντομα τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα λύνουν προβλήματα.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση εστιάζει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία ισχυρότερου δείκτη κοινωνικής προστασίας και ανέφερε ότι εντός των ημερών θα κατατεθούν τα νομοσχέδια για την προστασία και τη θωράκιση των δανειοληπτών και για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, ενώ θα δοθεί και επίδομα θέρμανσης στους οικονομικά αδύναμους.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να καταγράψουν τους βασικούς στόχους ο καθένας στον τομέα του και τους κάλεσε να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στα καθημερινά προβλήματα, στις πραγματικές δυσκολίες των πολιτών, ζητώντας αυστηρή προσήλωση στην πραγματική πολιτική.
«Η κυβέρνηση εδώ και πέντε χρόνια κάνει μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσει παρά τις αντιδράσεις βολεμένων. Η χώρα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να προχωρήσει μπροστά και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία» είπε.
Επίσης προανήγγειλε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν.
Ξεκαθάρισε ότι οι πόρτες των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών θα είναι ανοιχτές για τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά και τους βουλευτές όλων των κομμάτων και ζήτησε να καθοριστούν συγκεκριμένες ημέρες από όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, προκειμένου να μπορούν να συνεργάζονται με τους βουλευτές.
Κάλεσε τους υπουργούς να δώσουν εντολές στους υφισταμένους τους, λέγοντας ότι έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις αυτές για να εξυπηρετούν τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον.
Τέλος ο πρωθυπουργός ζήτησε απόλυτο συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων και έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των πολιτών για το κυβερνητικό έργο, ζητώντας από τους υπουργούς να δοθούν αυστηρές οδηγίες στις υπηρεσίες των υπουργείων τους και των εποπτευόμενων φορέων τους να απαντούν άμεσα και εγγράφως και σε βασικές επισημάνσεις των πολιτών.
Είπε ακόμη ότι πρέπει να υπάρχει άμεση ενημέρωση της κοινωνίας όχι μόνο για το έργο που προωθείται αλλά και για τους λόγους που διαμορφώνουν τις σχετικές αποφάσεις, λέγοντας ότι όλα τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου