ΤΟΠΙΚΑ

Ο Απόστολος Παπατόλιας υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου

ο-απόστολος-παπατόλιας-υποψήφιος-δήμ-254056

Ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ, οι δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών για το Δήμο Βόλου, με την εκλογή του Απόστολου Παπατόλια.

Στη γενική συνέλευση της Κίνησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, η υποψηφιότητα του Απόστολου Παπατόλια, ήταν η μοναδική που κατατέθηκε και εγκρίθηκε.

Ετσι ο κ. Παπατόλιας θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών, στις προσεχείς εκλογές.

Στο μεταξύ, ο κ. Παπατόλιας κατέθεσε πρόταση κοινού πολιτικού σχεδίου και κοινού βηματισμού των ζωντανών, δημιουργικών δυνάμεων της βολιώτικης κοινωνίας, σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την πόλη με στόχο την αποτροπή αντιδημοκρατικών εξελίξεων, μιλώντας χθες στο Ράδιο Ένα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, τόνισε ότι η συνεργασία των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης σε ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο, μπροστά στην κοινωνία, αποτελεί επιθυμία των πολιτών και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτό που καθημερινά εισπράττουμε από την επαφή μας με τους πολίτες, είναι η επιθυμία για μια κοινή ατζέντα, μια κοινή ιεράρχηση θεμάτων για να ξέρουν τι θα γίνει αύριο στη πόλη ανεξάρτητα από κοκορομαχίες και προσωπικές αντιπαραθέσεις που κυρίως ανάγονται στο παρελθόν. Για να αποκατασταθεί η εικόνα της πολιτικής θα πρέπει και οι πολιτικοί να βάλουν το χεράκι τους ώστε μέσα από ευρύτερες συγκλίσεις, μέσα από κοινές ιδέες και απόψεις να πείσουν και τη κοινωνία ότι αξίζει τον κόπο, κάποιοι άνθρωποι να διοικούν, ν’ αναλάβουν την τύχη της πόλης. Λέμε πολύ απλά, ας συμφωνήσουμε σε πέντε σε δέκα βασικά σημεία για το μέλλον της πόλης ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές».

«Αν συμφωνήσουμε -είπε- στα μεγάλα θέματα που αφορούν στο Δήμο του Βόλου, θα είναι ποιο εύκολο ν’ αποτρέψουμε και τον επικίνδυνο λαϊκισμό που φωλιάζει σήμερα λόγω της απαξίωσης της πολιτικής και γι’ αυτό το λόγο στρέφεται αμήχανος απογοητευμένος και σαστισμένος σε αντιδημοκρατικές λύσεις. Επομένως για να τον ξανακερδίσουμε αυτό τον κόσμο πρέπει να του δείξουμε ότι συμφωνούμε σε κάποια μίνιμουμ πράγματα που πρέπει να γίνουν για το καλό του Δήμου. Αν συμφωνήσουμε σε αυτά, τότε άνθρωποι που δεν έχουν να πουν τίποτε για το μέλλον του Δήμου Βόλου – και θα γνωρίζουν μόνο από άλλες διαδικασίες που δεν τις βλέπει το φως της ημέρας- τότε αναγκαστικά θα μπουν στο περιθώριο. Δική μας δουλειά είναι επομένως να δημιουργήσουμε συνθήκες δημοσίου διαλόγου. Οι πολίτες έχουν την ωριμότητα και θα κρίνουν πως όποιος και εάν εκλεγεί θα υπηρετεί ένα κοινό σχέδιο».

Ο κ. Παπατόλιας επεσήμανε, τέλος, ότι δεν συνδέει την πρόταση του με την προσωπική του πολιτική επιδίωξη να είναι υποψήφιος δήμαρχος, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε «όλοι μπορούμε να κάνουμε πίσω στα προσωπικά μας, ιδίως όταν το κίνητρο μας δεν είναι η προσωπική μας ανέλιξη, αλλά το καλό της πόλης» για να συμπληρώσει ότι «γι’ αυτά τα θέματα δεν αποφασίζει όμως κανείς με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, μέσα από διαδικασίες που είναι εκτός κοινωνίας, αλλά μόνο ενώπιόν της».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου