ΤΟΠΙΚΑ

Την επόμενη εβδομάδα Πρόεδρος στο ΤΕΕ

την-επόμενη-εβδομάδα-πρόεδρος-στο-τεε-254085

«Πάγωσαν» οι διαδικασίες μετά από θέμα που έβαλαν για το εκλογικό μέτρο Συμπαράταξη Ανατροπής και Κων. Καραγιάννης

«Λευκός καπνός»… την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται από την «καμινάδα» του ΤΕΕ Μαγνησίας για την εκλογή του νέου Προέδρου του τοπικού τμήματος.

Η συνεδρίαση της 47μελούς Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα κι εφόσον ο νομικός σύμβουλος του τμήματος, εκδώσει τη γνωμάτευσή του για το εκλογικό μέτρο, που στάθηκε αφορμή να διακοπεί η προχθεσινή εκλογική διαδικασία.

Η διαδικασία εκλογής των οργάνων του ΤΕΕ, κυλούσε ομαλά προχθές, έως και τα μεσάνυκτα. Νέος Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας, εκλέχθηκε ο Γιώργος Τσαλαπόρτας από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, με 29 ψήφους, έναντι 15 που συγκέντρωσε ο Αλέξανδρος Σβερώνης από τη Συμπαράταξη Ανατροπής. Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Αλέξανδρος Γούναρης με 31 ψήφους από τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών – Ενωτική Πρωτοβουλία και Γραμματέας ο Νικόλαος Καλπουρτζής με 27 ψήφους από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών.

Οι διαδικασίες όμως «κόλλησαν» όταν έφθασε η ώρα της ανάδειξης των μελών της διοικούσας επιτροπής και του νέου Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας. Κατατέθηκαν συνολικά οκτώ ψηφοδέλτια από τους έξι συνδυασμούς. Την ώρα όμως που έβγαινε η σταυροδοσία, από κοινού η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ παράταξη «Συμπαράταξη Ανατροπής» και ο Κων. Καραγιάννης από τη ΔΚΜ, αμφισβήτησαν το εκλογικό μέτρο και ζήτησαν γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του τμήματος.

Όπως ήταν φυσικό, η διαδικασία ανάδειξης της εννιαμελούς διοικούσας επιτροπής και του Προέδρου, έμεινε στον αέρα.

Εξελέγησαν πέντε από τα εννιά μέλη. Τις πέντε έδρες που έχουν «κλειδώσει» καταλαμβάνουν οι Νάνσυ Καπούλα (ΔΚΜ), Έφη Αντωνίου (ΔΚΜ), Κ. Καραγιάννης (ΔΚΜ), Γ. Γαργάλας (Συμπαράταξη Ανατροπής) και Δημ. Κατσαλής (Αυτόνομοι Μηχανικοί Μαγνησίας).

Σε αναμονή για την κατάληψη των υπολοίπων τεσσάρων εδρών, βρίσκονται πέντε πλειοψηφόντες από ισάριθμα ψηφοδέλτια οι Γ. Γίδαρης (Συμπαράταξη Ανατροπής), Ι. Τέας (ΔΚΜ), Δημ. Νιζάμης (Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών), Ευ. Τσιρνόβας (ΔΚΜ) και Ιωάννα Καραμαργιού (Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών).

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου