ΤΟΠΙΚΑ

“Θηλυκό πόκερ” στο Βόλο

θηλυκό-πόκερ-στο-βόλο-851206

Ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Θηλυκό Πόκερ» διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπασωτηρίου, το Σάββατο 3 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής του δήμου Βόλου.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν παρόντος του συγγραφέα και πολιτικού ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, η αντινομάρχης Μαγνησίας Εύη Αδαμάκη, η αντιδήμαρχος Βόλου Έφη Καραγιάννη και η αντινομάρχης Μαγνησίας Νατάσσα Οικονόμου.

Το βιβλίο
Το βιβλίο «Θηλυκό Πόκερ» είναι θρίλερ. Αναφέρεται στην ερωτική και επαγγελματική ζωή μιας τριαντάχρονης γυναίκας σήμερα, που εξελίσσεται από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι τα νησιά Μαδέιρα και τις συμμορίες της ρούμπας του Κονγκό. Μας εισάγει στο μυστήριο των διαφορών του αρσενικού και του θηλυκού εγκεφάλου από την καθημερινότητα και τη σεξουαλικότητα μέχρι τα μαθηματικά, την πολιτική και κυρίως την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.
Όπως αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Γνωρίζω τη γυναίκα που θα γίνει πρωθυπουργός κοντά στο 2020».

Ο συγγραφέας
Ο Μίμης Ανδρουλάκης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1951, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Εκλέχθηκε βουλευτής για πρώτη φορά με τον ενιαίο ΣΥΝ στις εκλογές του 1989. Το 1993 αποχώρησε από την ενεργό πολιτική και στις βουλευτικές εκλογές του 2004 εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη Χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου, το Νοέμβριο του 1973 και στέλεχος της Αριστεράς πάνω από 20 χρόνια.
Συγγραφέας λογοτεχνικών και πολιτικο-ιδεολογικών έργων, όπως «Τάνγκο του Τσε» (2002), «Η γυναίκα της όγδοης μέρας» (2001), «Μ «εις την» ν» (1999), «Το χαμένο μπλουζ» (1997), «Ο μυστικός Νοέμβρης» (1996), «Ο σωσίας και οι δαίμονες του πάθους» (1995) κ.α.
Έχει εργαστεί στον τύπο και στο ραδιόφωνο και είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει απασχοληθεί με την οικονομική ανάλυση-πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου