ΤΟΠΙΚΑ

Σε κρίση η ΔΕΗ

σε-κρίση-η-δεη-851206

Καλύπτει η κυβέρνηση τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ενώ το Δ.Σ. της εταιρείας με ανακοίνωσή του «χαιρετίζει την καλόπιστη κριτική που ασκείται από τη ΓΕΝΟΠ, η οποία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ενδιαφερομένου, πόσο μάλλον των εργαζομένων της επιχείρησης». Στην ανακοίνωση ωστόσο επισημαίνεται ότι το Δ.Σ. της ΔΕΗ «παρατηρεί με λύπη του ότι η χρήση ανακριβών και ανεξακρίβωτων στοιχείων οδηγεί σε λανθασμένα και, προκειμένου περί εταιρίας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, ενδεχομένως παραπλανητικά συμπεράσματα, τα οποία όπως δημοσιοποιούνται δεν ωφελούν την επιχείρηση».
Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, απάντησε αρνητικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αθανασόπουλος είχε συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς, από τους οποίους ζήτησε στήριξη.
«Η πτώση της μετοχής της ΔΕΗ κατά 20% επιβεβαιώνει αυτό που είπαμε, ότι ήταν εντελώς αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη η κίνηση της διοίκησης της ΔΕΗ να ανακοινώσει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα στο τέλος του έτους θα είναι χειρότερα και από αυτά του τελευταίου εξαμήνου. Είτε είναι αφελής, είτε κινείται από μία κυνική σκοπιμότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί «αφήνει τη ΔΕΗ να απαξιώνεται μέρα με τη μέρα και να οδηγείται σε μια χωρίς επιστροφή απαξίωση». Και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει άλλη δημόσια επιχείρηση, στην οποία να αντανακλάται με τόσο καθαρό τρόπο και πιο καταστροφικά η πολιτική και διαχειριστική χρεοκοπία αυτής της κυβέρνησης».
Εντονες αντιδράσεις
Εντονες αντιδράσεις συνδικαλιστών και αντιπολίτευσης προκαλεί η ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΗ ότι αναμένει, για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μεγαλύτερες ζημίες από αυτές που καταγράφηκαν την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου. Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης να δοθούν μπόνους σε στελέχη παρά την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ. Για προάγγελο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και νέων αυξήσεων στα τιμολόγια κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.
Οταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος να δώσεις εξηγήσεις, ανέγνωσε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα ότι η ΔΕΗ οδηγείται σε κατάρρευση, τόνισε ότι υπάρχει ανακοίνωσή της, όπου σημειώνεται πως η παρουσίαση των γεγονότων είναι ελαφρώς διαστρεβλωμένη.

«Οι δεδομένες αυξήσεις των τιμών των καυσίμων ήταν αναμενόμενο να επηρεάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα μιας επιχείρησης ,που βασίζεται στη χρήση αυτών των πρώτων υλών, συμπλήρωσε και μετά από σχετική ερώτηση», πρόσθεσε πως οι τιμές ενέργειας πέφτουν κι η χώρα μας έχει από τα πιο φτηνά τιμολόγια στην Ευρώπη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου