ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο στην πλατεία Πανεπιστημίου

πράσινο-στην-πλατεία-πανεπιστημίου-851206

Η επιχείρηση «πράσινη πόλη» βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου.
Άρχισαν από χθες να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της επιλογής του Δήμου Βόλου να αξιοποιήσει ως χώρο πρασίνου – και μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που προβλέπονται για την Πλατεία Πανεπιστημίου.
Στη μεγάλη αυτή έκταση στην καρδιά της πόλης, που αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου, φυτεύτηκαν ήδη αρσενικές μουριές, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθεί και γκαζόν.
Ηδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά, καθώς τόσο η Υπηρεσία Πρασίνου, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας, έχουν γίνει αποδέκτης θετικών σχολίων τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους εμπόρους, αφού η Πλατεία Πανεπιστημίου αποτελεί ένα σημείο αναφοράς της εμπορικής αγοράς του Βόλου.
Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, η Υπηρεσία Πρασίνου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των πολιτών, γι’ αυτό και από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης, ώστε να πειστούν οι πολίτες να υιοθετήσουν το δικό τους δέντρο.
Συγκεκριμένα η Υπηρεσία θα προχωρήσει στην προμήθεια διαφόρων δέντρων, τα οποία οι δημότες θα μπορούν να προμηθεύονται και να τα φυτεύουν στα πεζοδρόμιά τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνης της φροντίδας τους.
«Θέλουμε να κάνουμε συμμέτοχους τους πολίτες στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να αυξήσουμε το πράσινο στην πόλη», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Καπούλας.

Δενδροφύτευση με
την Περιβαλλοντική

Στο μεταξύ μετά από συνεννόηση με την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου και της Π.Π. εξορμούν την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο πάρκο της οδού Κρήτης στο Βόλο, στο ύψος του Περιφερειακού, όπου θα γίνει δενδροφύτευση 150 κωνοφόρων δέντρων.
Στην εκδήλωση αυτή μπορούν να συμμετέχουν και όσοι πολίτες το επιθυμούν.
Ανάλογες δενδροφυτεύσεις θα ακολουθήσουν και σε άλλα σημεία της πόλης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που υπάρχει αύξηση των δενδροφυτεύσεων κατά 12 στρέμματα μέσα στην πόλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου