Ρακοσυλλέκτης… με αγέλη αδέσποτων ~ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-03-13, 12:33:56
Ρακοσυλλέκτης… με αγέλη αδέσποτων ~ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

Συγκέντρωσαν εκατό υπογραφές και τις κατέθεσαν στη Δημοτική Αρχή Βόλου  

Εκατό υπογραφές έχουν μαζέψει καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής του Παλιού Λιμεναρχείου Βόλου, τις οποίες έχουν καταθέσει στη Δημοτική Αρχή προκειμένου να μεριμνήσει για την απομάκρυνση ενός αλλοδαπού ρακοσυλλέκτη που κυκλοφορεί τον τελευταίο χρόνο στη γειτονιά «σέρνοντας» πίσω του 15 αδέσποτα πεινασμένα σκυλιά!

Ρεπορτάζ: AΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ο ρακοσυλλέκτης παρέα με τους δεκαπέντε τετράποδους φίλους τους, διαμένει σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Κροκίου, που βρίσκεται στη συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου και οι καταστηματάρχες ζητούν την παρέμβαση της υπηρεσίας υγειονομικού ελέγχου καθώς ζει κάτω άθλιες συνθήκες, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ καταστηματάρχες της οδού Κροκίου, σχεδόν κάθε εβδομάδα δημιουργούνται στο σημείο διάφορα επεισόδια μεταξύ του ρακοσυλλέκτη και των καταναλωτών που συχνάζουν στα καταστήματα, καθώς πολλές φορές επιτίθεται σε κόσμο είτε προκαλεί φθορές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Μάλιστα με παράπονο αναφέρουν οι καταστηματάρχες ότι όσες φορές και να απευθύνθηκαν στη Δημοτική Αρχή, δεν κατάφεραν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους καθώς όπως επισημαίνουν ο ένας αρμόδιος τους παρέπεμπε, σε κάποιον άλλο με αποτέλεσμα κανένας να μην αναλαμβάνει να ασχοληθεί με το θέμα, που ταλαιπωρεί τους καταστηματάρχες της συνοικίας.

«Υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή από υγειονομικής άποψης» αναφέρει χαρακτηριστικά καταστηματάρχης προσθέτοντας: «Φοβόμαστε για την υγεία μας ενώ παράλληλα ο ρακοσυλλέκτης ενοχλεί τους πελάτες των καταστημάτων. Τι πρέπει επιτέλους να κάνουμε για να μας δώσει σημασία η Δημοτική Αρχή», δηλώνει ο καταστηματάρχης.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα είχε καταθέσει επερώτηση στο Δ.Σ. Βόλου στις 18 Φεβρουαρίου 2014 ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας, κ. Αντώνιος Ακτσιαλής, τονίζοντας τα εξής: «Ζητάω να πληροφορηθώ για τον περιφερόμενο ρακοσυλλέκτη που κυκλοφορεί με το κίτρινο σόρτς και 15 σκυλιά πεινασμένα, αν μπορούμε να τον βάλουμε σε κάποιο ίδρυμα. Το θέαμα είναι αποκρουστικό και λόγω των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων σε λίγες ημέρες, νομίζω ότι το θέαμα δεν θα είναι και το καλύτερο για τους τουρίστες».

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=