ΤΟΠΙΚΑ

Βαριά ήττα της ΝΙΚΗΣ

βαριά-ήττα-της-νικησ-851206

Αργησαν να… «βγουν από τα αποδυτήρια» οι παίκτες της Νίκης και η ήττα ήταν αναπόφευκτη χθες στην Κατερίνη κόντρα στον Εθνικό, στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Οι κυανόλευκοι γνώρισαν βαριά ήττα με 4-1, με τα δύο πρώτα γκολ των γηπεδούχων να καταγράφονται στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Εθνικού μπαίνοντας πιο δυνατά στο ματς, έπιασαν στον… ύπνο την άμυνα του συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας, που όσο κι αν προσπάθησε στην συνέχεια όχι μόνο δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εικόνα της αναμέτρησης, αλλά δέχτηκε ακόμη δύο τέρματα.
Η Νίκη μετά τη χθεσινή της ήττα βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις έναν πόντο στο ενεργητικό της, γεγονός που έχει σκορπίσει απογοήτευση. Αν θα μπορούσε να υπάρξει ένα θετικό γεγονός για την ομάδα του Λεωνίδα Γαρδικιώτη στο χθεσινό ματς, είναι ότι η ομάδα βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα, όμως και αυτό έγινε με πέναλτι και όχι από κάποια ευκαιρία που αξιοποίησε, ενώ η άμυνα έμπαζε από παντού… Γενικότερα η εμφάνιση των κυανολεύκων ήταν απογοητευτική και δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα, που μπορεί να μην έπαιρνε αποτελέσματα, αλλά τουλάχιστον έδινε ελπίδες τις προηγούμενες αγωνιστικές.
Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης επέλεξε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές. Αφησε εκτός ενδεκάδας τον Ριβελίνο, έδωσε φανέλα βασικού στον Μάγγο, ενώ ο Κανελλόπουλος αγωνίστηκε ως αριστερό εξτρέμ στη θέση του Μπένγκουα. Στο βασικό σχήμα ξεκίνησε και ο Κωνσταντινίδης, που στο δεύτερο μέρος ήταν ο παρτενέρ του Αστράουσκας στην επίθεση.
Το αφεντικό της ΠΑΕ, Στράτος Γιδόπουλος που παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση, αποχώρησε αμέσως μετά για την Αθήνα, εμφανώς απογοητευμένος από το αποτέλεσμα.

Δύο γκολ με το… καλησπέρα
Το τραγικό ξεκίνημα της Νίκης ήταν αυτό που της στοίχισε αναμφίβολα στο χθεσινό παιχνίδι. Πριν καλά, καλά οι κυανόλευκοι βρουν ρυθμό και προσαρμοστούν στο εντελώς νέο σχήμα που αποφάσισε ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης, ο Τσίκου «χτύπησε» δύο φορές… Μέσα σε δύο λεπτά, στο 8’ και στο 10’ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις σέντρες του Ευσταθιάδη και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Οι φωνές από τον πάγκο ξύπνησαν τους κυανόλευκους που στο 15’ και στο 22’ είχαν δύο καλές στιγμές, με τον Τσεκετσίδη αρχικά να σημαδεύει λίγο άουτ σε σουτ που επιχείρησε και την κεφαλιά του Μακράκη να έχει την ίδια κατάληξη μετά από σέντρα του Μητράκα.
Στο 23’ ο Κωνσταντινίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε το πέναλτι. Ο Τσεκετσίδης ανέλαβε να το εκτελέσει και πέτυχε το πρώτο γκολ της Νίκης στο πρωτάθλημα, μειώνοντας σε 2-1. Στη συνέχεια και προσπαθώντας να ισορροπήσουν τα παιχνίδι και να διορθώσουν την κατάσταση, οι κυανόλευκοι στάθηκαν απρόσεκτοι και σε μια αντεπίθεση ο Λαζαρίδης έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του… Ο Καλαμπάκας πάσαρε και ο Λαζαρίδης εκτέλεσε το Νάνι για τρίτη φορά. Είχε προηγηθεί ευκαιρία με τον Ποτουρίδη, ενώ στη λήξη του 45λεπτου ο Σαμανίδης έπιασε το σουτ, υποχρεώνοντας το Νάνι σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ιδια εικόνα στην επανάληψη
Προσπαθώντας να συμμαζέψει το παιχνίδι της ομάδας του, ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης πραγματοποίησε αρκετά νωρίς και τις τρεις αλλαγές του. Ετσι στο δεύτερο μέρος ο Μωυσίδης πήρε θέση στο τερέν, ενώ μέχρι το 63’ τον είχαν ακολουθήσει και οι Ζηλάκος και Ριβελίνο. Δεν άλλαξε όμως κάτι στην εικόνα της αναμέτρησης. Η Νίκη είχε την κατοχή, αλλά ο Εθνικός Κατερίνης ήταν αυτός που έχανε τις ευκαιρίες. Ο Αστράουσκας στο 47’ έκανε την σέντρα σουτ που εξουδετέρωσε εύκολα ο Θεοδωρακόπουλος, ενώ στο 49’ και στο 60’ ο Τσίκου λίγο έλειψε να χριστεί ξανά σκόρερ, αλλά τη μία φορά έστειλε την μπάλα άουτ και τη δεύτερη ο Νάνι ήταν σε καλή θέση και έδιωξε. Στο 68’ ο Τσεκετσίδης, που ήταν από τους παίκτες που διασώθηκαν από το ναυάγιο της Νίκης, έπιασε το μακρινό σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στο 74’ ο Ραπτόπουλος σούταρε μόλις άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ήταν πιο εύστοχος και με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ευσταθιάδη, που έφτασε τις τρεις ασίστ, έγραψε το τελικό 4-1. Το τραγικό παιχνίδι για τη Νίκη ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Κωνσταντινίδη στο 88’ με δεύτερη κίτρινη…
Στη Νέα Ιωνία καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να συγκεντρωθούν στο επόμενο παιχνίδι με τον Φωκικό που κρίνεται πολύ σημαντικό για την πορεία της στο πρωτάθλημα.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
4 1
Σκόρερ: 8’, 10’ Τσίκου, 44’ Λαζαρίδης, 75’ Ραπτόπουλος – 24’ Τσεκετσίδης πεν.
Κίτρινες: Θεοδωρακόπουλος, Σέου – Κωνσταντινίδης
Κόκκινες: Κωνσταντινίδης (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Θεοδωρακόπουλος, Τζημόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Λαζαρίδης, Παπαγιαννόπουλος, Σέου, Ποτουρίδης, Τσίκου (85’ Τσιτλακίδης), Σαμανίδης, Καλαμπάκας (73’ Ραπτόπουλος), Ευσταθιάδης (82’ Καρυπίδης)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Νάνι, Κουτσογιάννης, Καριώτης, Σωτρίνης (63’ Ριβελίνο), Μακράκης, Μάγγος (46’ Μωυσίδης), Τσεκετσίδης, Μητράκας (59’ Ζηλάκος), Κανελλόπουλος, Κωνσταντινίδης, Αστράουσκας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου