ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλα ματς σε Μόναχο και Αγία Πετρούπολη

μεγάλα-ματς-σε-μόναχο-και-αγία-πετρούπ-851206

Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων 5-8 του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγεται σημερα (21:45), με τους «μεγάλους» να ψάχνουν το «δύο στα δύο», ή την πρώτη τους νίκη, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ, σε μια ημέρα με πολλά ενδιαφέροντα ματς.
Ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Μόναχο, ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Λιόν, αλλά και αυτή στην Αγία Πετρούπολη, ανάμεσα στη Ζενίτ και τη Ρεάλ, η οποία άλλωστε είναι κι αυτή που θα ανοίξει την αυλαία, αφού λόγω… καιρού αρχίζει νωρίτερα (19:30).
Ααλμποργκ-Μαντσεστερ: Η πρώτη αγωνιστική είχε εκπλήξεις για τους δύο «μονομάχους», ευχάριστες για την Άαλμποργκ, δυσάρεστερ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Άαλμποργκ απέσπασε ισοπαλία από τη Σέλτικ στη Σκωτία, ενώ η Γιουνάιτεντ έμεινε στο «μηδέν» με τη Βιγιαρεάλ στο «Ολντ Τράφορντ». Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν την πρώτη τους νίκη, κόντρα στο «αουτσάιντερ» του ομίλου, έχοντας βρει στο πρωτάθλημα το δρόμο των επιτυχιών και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να προέρχεται από δύο συνεχόμενα παιχνίδια που σκοράρει.
Βιγιαρεάλ-Σέλτικ: Το πρώτο «τρίποντο» στον όμιλο είναι το ζητούμενο για τους δύο αντιπάλους στο «Ελ Μαδριγάλ», με τη Βιγιαρεάλ, που είναι σε φόρμα, να θέλει να «εισπράξει» την ισοπαλία που απέσπασε από τη Γιουνάιτεντ, ενώ η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά (είναι αμφίβολη η συμμετοχή του) θέλει να «ρεφάρει» τους δύο χαμένους βαθμούς με την Άαλμποργκ. Πάντως, η αδυναμία των Σκωτσέζων μακριά από τη Γλασκώβη είναι δεδομένη, αφού στα τελευταία οκτώ παιχνίδια εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετρούν ισάριθμες ήττες.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τον Απρίλιο του 2004 και είχαν αναδειχθεί ισόπαλες (1-1). Συνολικά, η Σέλτικ στις επισκέψεις της στην Ισπανία έχει 7 ήττες και 3 ισοπαλίες.
Φιορεντίνα-Στεάουα Βουκουρεστίου: Μετά την ισοπαλία στο «Ζερλάν», η Φιορεντίνα θέλει να φτάσει και στην πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων, υποδεχόμενη την Στεάουα, που θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα του 6ου ομίλου. Οι «βιόλα», με τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο να είναι σε δαιμονιώδη φόρμα, ευελπιστούν να πάρουν το «τρίποντο» κι έτσι να αυξήσουν τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, την ώρα που οι Ρουμάνοι θα ψάξουν την έκπληξη που δεν κατάφεραν να κάνουν στην πρεμιέρα κόντρα στην Μπάγερν.
Μπάγερν Μονάχου-Λιόν: Η Μπάγερν είναι σε κρίση και μόνο μια νίκη επί της Λιόν θα φτιάξει το κλίμα στο «συννεφιασμένο» Μόναχο. Οι Βαυαροί θέλουν να ξεπεράσουν τις ήττες στο πρωτάθλημα και να κάνουν το «δύο στα δύο» στον όμιλο, με τον Κλίνσμαν να μην υπολογίζει στον τραυματία Λελ. Η Λιόν από την πλευρά της θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μόναχο, για να μην μείνει πίσω στην υπόθεση πρόκριση, με τον Ζουνίνιο να είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα αγωνιστεί.(Διαιτητής: Κύρος Βασάρας, Ελλάδα). Άλλες δύο φορές έχουν συναντηθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ οι δύο ομάδες, έχοντας από μία νίκη, στο παλιό «Ολίμπιασταντιον» του Μονάχου. Τη σεζόν 2003/2004 η Λιόν είχε νικήσει με 2-1, ενώ τη σεζόν 2000/2001 η Μπάγερν είχε νικήσει με 1-0.
Φενερμπαχτσέ-Ντιναμό Κιέβου: Μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Οπόρτο, η «Φενέρ» πρέπει πάση θυσία να πάρει τη νίκη κόντρα στη Ντιναμό στο «Σουκρού Σαράτσογλου», στο οποίο πέρυσι είχε «πέντε στα πέντε» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Τούρκοι του Λουίς Αραγονές βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο» και ψάχνουν οπωσδήποτε τη νίκη, ενώ οι Ουκρανοί να παραμείνουν αήττητοι, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Άρσεναλ στο Κίεβο. Τη σεζόν 2006/2007 οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ντιναμό να παίρνει την πρόκριση, με νίκη 3-1 στο Κίεβο και ισοπαλία 2-2 στην Πόλη.
Άρσεναλ-Πόρτο: Με τον «αέρα» από τη νίκη της πρεμιέρας, η Πόρτο παίζει στην Αγγλία με την Άρσεναλ στο «Έμιρατς». Οι Πορτογάλοι έχουν τεθεί επικεφαλής από την πρώτη αγωνιστική κι έτσι θέλουν να συνεχίσουν, μένοντας αήττητοι στην Αγγλία, κάτι που δεν έχουν καταφέρει στις επισκέψεις του από το 2004 και μετά, δηλαδή στη μετά Μουρίνιο εποχή. Όσο για την Άρσεναλ, θέλει να ξεπεράσει το «σοκ» από την ήττα από τη Χαλ και να φτάσει στην πρώτη της νίκη στον όμιλο, αυτή που δεν πήρε στο Κίεβο. Τον Σεπτέμβριο του 2006 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο ίδιο γήπεδο, με την Άρσεναλ να νικά με 2-0.
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Ρεάλ Μαδρίτης: Στην Αγία Πετρούπολη, η Ζενίτ φιλοξενεί τη Ρεάλ, με την ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ να θέλει τους πρώτους βαθμούς, κόντρα στη «βασίλισσα» που ξέρει ότι το «διπλό» στη Ρωσία (το πρώτο έπειτα από επτά εξορμήσεις εκτός Μαδρίτης, χωρίς νίκη) θα αυξήσεις τις πιθανότητες κατάκτησης της πρωτιάς του ομίλου. Πάντως, ο Μπερντ Σούστερ «πονοκεφαλιάζει» για τη στελέχωση της μεσαίας γραμμής, αφού οι Γκάγκο, Σνάιντερ και Γκούτι δεν είναι λόγω τραυματισμών στη διάθεσή του.
Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες είναι ο απολογισμός των αναμετρήσεων της Ρεάλ στη Ρωσία, με τη νίκη να είναι στην τελευταία της επίσκεψη τη σεζόν 2002/2003 κόντρα στη Λοκομοτίβ.
Μπάτε Μπορίσοφ-Γιουβέντους: Ιστορικό ματς για την Μπάτε, η οποία θα φιλοξενήσει στο Μινσκ (κι όχι στη φυσική της έδρα στο Μπορίσοφ) για πρώτη φορά αγώνα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουβέντους θα είναι η πρώτη… φιλοξενούμενή της, με την ομάδα της Λευκορωσίας ασφαλώς να θέλει και τους πρώτους της βαθμούς, ενώ η «Γιούβε» ψάχνει το «δύο στα δύο», χωρίς τους Μπουφόν και Πόουλσεν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου