ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση στο Παλιό Λιμεναρχείο

παράσταση-στο-παλιό-λιμεναρχείο-851206

Την πικρή κωμωδία του Παναγιώτη Μακρυγιάννη “Το διαμαντένιο αστέρι” θα παρουσιάσει
σήμερα Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο «9ο Δημοτικό Σχολείο στο Παλαιό Λιμεναρχείο» η Πειραματική Σκηνή. Η παράσταση διοργανώνεται από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων «στις γειτονιές της πόλης» και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πρόκειται για μία σύγχρονη κωμωδία, δροσερή και ανάλαφρη, με έξυπνο χιούμορ και ανατροπές, αλλά ταυτόχρονα κι ένα έργο βαθύτατα ρομαντικό, που υμνεί τις μεγαλύτερες αξίες της ανθρώπινης ζωής, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την προσφορά και την αυτοθυσία, σε μία εποχή που κυρίαρχα χαρακτηριστικά της είναι το συμφέρον, ο ανταγωνισμός, ο φθόνος και η διαφθορά.
«Το διαμαντένιο αστέρι», που είναι και ο τίτλος της κωμωδίας, αποτελεί το σύμβολο των ονείρων, των ανεκπλήρωτων στόχων, της ιδανικής ζωής και της ευτυχίας, όπως την ορίζει ο καθένας από εμάς.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Όλγας Μαρία, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη και Δραματουργική ανάλυση Έφης Σταυροθεοδώρου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ειρήνη Κοταρέλα, Δημήτρης Πανταζής και Γιάννης Σεχίδης. Ο ήρωας του έργου, μέσα από μία σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων, εγκλωβισμένος στη μοναξιά του, βυθισμένος στη θλίψη και την απογοήτευση που έχει εισπράξει από την κοινωνία και την πολιτεία, βασανισμένος από μυστικά και επιλογές του παρελθόντος, θυσιάζει το δικό του «Διαμαντένιο αστέρι», φωτίζεται και εξυψώνεται σε μοναδικό παράδειγμα ανθρωπιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου