ΤΟΠΙΚΑ

Διαπραγματεύσεις στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

διαπραγματεύσεις-στην-αγετ-ηρακλής-258105

Ξεκινούν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση στην ΑΓΕΤ. Τα γραφεία του Ομίλου της Λαφάρζ στην Παιανία θα διαβούν τα σωματεία του Ομίλου προκειμένου να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Από τη σημερινή συνάντηση δεν αναμένεται να βγει «καπνός» καθώς και από τις δύο πλευρές εκτιμάται ότι θα έχει καθαρά διερευνητικό χαρακτήρα και θα χρειαστεί να ακολουθήσουν και άλλες μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Λαφάρζ είχε λίγο πολύ ανοίξει τα χαρτιά της στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς όταν σε ενημέρωση που είχε κάνει προς τα σωματεία είχε μιλήσει για μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 6% σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Παράλληλα είχε θέσει αποχώρησης από όλα τα εργοστάσια τουλάχιστον 80 εργαζομένων συνολικά από τον Ομιλο το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της μείωσης του εργατικού κόστους.

Σύμφωνα με την εταιρεία το 2013 ο όμιλος με τις κινήσεις που έκανε πέτυχε να σταθεροποιήσει τη βιωσιμότητά του, το 2014 προβλέπεται ότι θα είναι σχετικά μία χρονιά πιο σταθερή από το 2013, ωστόσο κρίνονται αναγκαίες οι διαρθρωτικές κινήσεις για να μην υπάρχουν προβλήματα, γεγονός που ερμηνεύεται ως προάγγελος για να ζητηθεί από τους εργαζόμενους να βάλουν και άλλη «πλάτη» προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργία των εργοστασίων σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Oκ. Ντελαπλάν εξάλλου και μόλις πριν από ένα περίπου μήνα στην εκδήλωση κοπής της πίτας που έγινε απουσία των εργαζομένων, περιέγραψε το πλαίσιο των στόχων της εταιρείας για την επόμενη χρονιά στηρίζοντας κυρίως τις προβλέψεις στο γεγονός ότι γίνεται μία προσπάθεια ανάκαμψης τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή αγορά στον τομέα των εξαγωγών. Για το εργοστάσιο του Βόλου μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε ότι το 2013 δεν είχε την βιομηχανική απόδοση που ανέμενε ο Ομιλος και αυτό θα πρέπει να ανατραπεί φέτος και ζήτησε επιτάχυνση ρυθμών, συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ προσωπικού και διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι η Λαφάρζ «ποντάρει» στο Βόλο και πρέπει να ανακάμψει για να παίξει ηγετικό ρόλο ξανά στον κλάδο του τσιμέντου και επέμεινε στην ανάγκη να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός της εταιρείας ώστε να ανακάμψει τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις εξαγωγές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου