ΤΟΠΙΚΑ

Κρίσιμο «τετ α τετ» σήμερα για την ΑΓΕΤ

κρίσιμο-τετ-α-τετ-σήμερα-για-την-αγετ-263654

Νέα συνάντηση για την επιχειρησιακή σύμβαση με την εταιρεία να απαιτεί γερές περικοπές

Την πρόθεσή τους να μην αποδεχτούν επ’ ουδενί τις πέντε προτάσεις που έθεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΓΕΤ κ. Ντελαπλάν στα σωματεία του ομίλου, προσέρχονται σήμερα στην Παιανία οι συνδικαλιστές.

Η Λαφάρζ ζητά μείωση του αριθμού των τριετιών και συσχετισμός αυτών ανάλογα με τις πωλήσεις της εταιρείας, υπολογισμό των επιδομάτων γάμου, ανθυγιεινού και διαχειριστικών λαθών επί του βασικού μισθού και του ημερομισθίου, τροποποίηση των ωρών αμοιβής για τους εργαζόμενους που απασχολούνται νύχτα, Κυριακές και αργίες καθώς και για όσους δεν δουλεύουν σε πρόγραμμα εναλλασσόμενης βάρδιας αλλά αμείβονται όπως επίσης και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε μακρά ασθένεια.

Επίσης ζητούν αναστολή καταβολής των έκτακτων επιδομάτων που καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2013 ( επίδομα παραγωγής, βάρδιας, κάρβουνου, οθόνης, ισολογισμού) όπως επίσης της οικονομικής ενίσχυσης στην κανονική άδεια και της οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων του Ομίλου και επανεξέταση των διατακτικών που καταβάλλονται Χριστούγεννα και Πάσχα στο προσωπικό αλλά και των σχολικών επιδομάτων

Στην πρώτη συνάντηση το κλίμα ήταν εκρηκτικό με τα σωματεία να επιτίθενται εναντίον της γαλλικής διοίκησης υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν με τέτοιες προτάσεις να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να γίνει διάλογος και διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης.

Χθες στο εργοστάσιο Ολυμπος στην Αγριά, η Ενωση Προσωπικού Τσιμέντων Ηρακλής διένειμε ανακοίνωσε σε όλες τις βάρδιες του εργοστασίου στην οποία καταγράφονταν οι εξελίξεις προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι.

Η σημερινή συνάντηση έχει καθοριστεί για τις 10.30 το πρωί στην Παιανία.

Σημειώνεται τέλος ότι η Ομοσπονδία Τσιμέντου με αφορμή τα όσα έχουν διαδραματιστεί με την κλαδική σύμβαση και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην Χαλκίδα, με απόφαση της ολομέλειας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία σε όλα τα τσιμεντάδικα για τις 26 Μαρτίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου