ΤΟΠΙΚΑ

Μου «έφαγε» τα χρήματα η Lehman Brothers!!!

μου-έφαγε-τα-χρήματα-η-lehman-brothers-851206

Η τύχη του χαμογέλασε το 2004 με το τζόκερ… για να του τα πάρει πίσω η Lehman Brothers!!!
Βολιώτης υπάλληλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Τμήμα Πωλήσεων μεταξύ των “θυμάτων” της αμερικάνικης τράπεζας Lehman Brothers που πτώχευσε, αφήνοντας σύξυλους χιλιάδες καταθέτες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Citibank μέσω της οποίας επενδύθηκαν σε πρόγραμμα τα χρήματα του κ. Δημήτρη Βασιλείου -ανέρχονται σε περίπου 100.000 ευρώ- δεν τον είχε καν ενημερώσει νωρίτερα ότι ουσιαστικά θα επενδύονταν σε επενδυτικό προϊόν της τράπεζας Lehman Brothers.
Το έμαθε ο ίδιος στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το υποκατάστημα της Citibanκ στο Βόλο, με το οποίο τον ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να επισκεφτεί την Τράπεζα.
“Δεν υποψιάστηκα τίποτα για το τι θα ακολουθούσε”, επισήμανε ο Δημήτρης Βασιλείου, μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Επειδή είχα συναλλαγές με τη συγκεκριμένη τράπεζα, δεν φαντάστηκα ότι συμβαίνει κάτι. Εξαρχής άλλωστε όταν αποφάσισα αυτά τα χρήματα που κέρδισα από το τζόκερ να τα επενδύσω για να εξασφαλίσω το μέλλον των παιδιών μου, οι υπεύθυνοι της Citibank με διαβεβαίωναν ότι “ μόνο εάν γίνει πόλεμος θα χάσεις τα χρήματά σου” και έτσι εμπιστεύθηκα την κατάθεση που έκανα.

Τον έπεισε
η εγγύηση
Μόλις ο ίδιος διάβηκε το κατώφλι της Citibank και ενημερώθηκε για το τι ακριβώς συμβαίνει, ένιωσε να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του.
Για έναν μισθοσυντήρητο υπάλληλο άλλωστε που σχεδιάζει με αυτό το ποσό να εξασφαλίσει -όπως θα έκανε ο καθένας- τα παιδιά του, η αποκάλυψη ήταν κυριολεκτικά κεραμίδα.
“Ευτυχώς που η σύζυγός μου είναι ψύχραιμη και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, διότι αλλιώς δεν ξέρω πώς θα είχα αντιδράσει”, εξομολογείται ο ίδιος, που ακόμη και σήμερα την όποια ενημέρωση έχει 15 μέρες μετά είναι από τα δελτία ειδήσεων και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων.
Ο Δημήτρης Βασιλείου, έχοντας πρώτα κάνει έρευνα αγοράς, αποφάσισε να καταθέσει τα χρήματά του στη Citibank, διότι όπως επισημαίνει τα προγράμματα που προσέφερε ήταν ιδιαίτερα ελκυστικά.
Έτσι υπέγραψε το 2004 και το σχετικό συμφωνητικό – σύμβαση με ημερομηνία λήξης το 2010.
“Όλο αυτό το διάστημα η ενημέρωση που είχα για το συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα ήταν από τη Citibank. Πρώτη φορά για τη Lehman Brothers άκουσα όταν με ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν με είχε πληροφορήσει όταν έκανα τα συμβόλαια με τη Citibank ότι τις καταθέσεις μου τις χειρίζονταν άλλη τράπεζα. Πού να το φανταστώ, δεν είμαι χρηματιστής… τώρα μαθαίνω τις λεπτομέρειες για το πώς λειτουργούν αυτά τα επενδυτικά προγράμματα”, υπογράμμισε συνεχίζοντας την αφήγησή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Από την ενημέρωση που είχα από την τράπεζα της Citibank το συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα πράγματι ήταν πολύ συμφέρον, επρόκειτο για τίτλους προστατευόμενου κεφαλαίου με την ένδειξη «All weather growth».
Αυτό σήμαινε ότι έχει 100% προστασία στα έξι χρόνια διάρκειάς του μέχρι το 2010.

Δηλώνουν άγνοια
Η Citibank μέχρι στιγμής στην ενημέρωση που ζητά επιμόνως ο Δημήτρης Βασιλείου δεν έχει να προσθέσει πολλά πράγματα που να είναι πιο διαφωτιστικά.
“ Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα λεφτά σας…” ήταν η επισήμανσή τους και τον παρέπεμψαν σε νεότερη ενημέρωση που ενδεχομένως να έχουν από την αμερικάνικη τράπεζα.
Ο κ. Βασιλείου ωστόσο επιμένει ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα για το οποίο πληθαίνουν καθημερινά τα “θύματα” της συγκεκριμένης τράπεζας θα έπρεπε ήδη να παρέμβει το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να απαιτήσει την προστασία των Ελλήνων καταθετών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξαπατηθέντες, που σε επίπεδο Θεσσαλίας είναι αρκετοί, θα κινηθούν με συλλογική αγωγή κατά της Citibank και κατά παντός υπευθύνου, καταθέτοντας και ασφαλιστικά μέτρα», ενώ είναι σίγουρο ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου