ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία για τα σβηστά τσιγάρα

διαμαρτυρία-για-τα-σβηστά-τσιγάρα-264252

Θα προτάξουν τον αντικαπνιστικό στην πανελλήνια κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ

Διαμαρτυρία για τα σβηστά τσιγάρα, που έγιναν αφορμή να γίνουν… καπνός οι θαμώνες από τα καταστήματά τους, προετοιμάζει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, οι καταστηματάρχες εστίασης της Μαγνησίας, ετοιμάζονται για δυναμική κάθοδο στην Αθήνα, στο πλαίσιο πανελλήνιας κινητοποίησης της ΓΣΕΒΕΕ, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με αιχμή του δόρατος το φορολογικό – ασφαλιστικό που αποτελεί «βρόχο» για επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.

Ωστόσο, ο τοπικός Σύλλογος Εστίασης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Απ. Αθανασό, θα προτάξει το ζήτημα της εφαρμογής του Νόμου για απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους, που έχει «γονατίσει» τα μαγαζιά.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασό, από τη στιγμή που εφαρμόστηκε ο αντικαπνιστικός Νόμος, τα καταστήματα εστίασης άδειασαν. Η κίνηση πελατών στο εσωτερικό των καταστημάτων μειώθηκε έως και 70%, ενώ οι εξωτερικοί χώροι τους οποίους επιλέγουν πλέον για να κάθονται οι θαμώνες προκειμένου να καπνίζουν, γεμίζουν μόνο όταν υπάρχει καλός καιρός.

Τα σβηστά τσιγάρα, έκαναν… στάχτη τους τζίρους των επιχειρηματιών εστίασης, που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η προετοιμασία της κινητοποίησης των καταστηματαρχών, με στόχο να υπάρξει δυναμική παρουσία του Βόλου στην Αθήνα. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, προγραμματίζεται και η μίσθωση λεωφορείου, που θα μεταφέρει τους διαμαρτυρόμενους καταστηματάρχες από το Βόλο στην Αθήνα.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκεται όμως και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, μετά από κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ για τη διοργάνωση πανελλήνιας κινητοποίησης στις 31 Μαρτίου.

Οι ΕΒΕ της Μαγνησίας, προτάσσουν το ζήτημα του φορολογικού που έρχεται να εξανεμίσει ακόμη και τα «ψίχουλα» που αποτελούν το καθαρό κέρδος τους.

Στην πρώτη γραμμή και το θέμα του ασφαλιστικού, ιδίως μετά τις υπέρ του κλάδου γνωμοδοτήσεις, ότι ο αποκλεισμός των ΕΒΕ από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω χρεών προς τον ΟΑΕΕ είναι αντισυνταγματικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου