ΤΟΠΙΚΑ

Μιχάλης Μιτζικός: «Σεβασμός προς τα ζώα αλλά και προστασία της δημόσιας Υγείας των πολιτών»

μιχάλης-μιτζικός-σεβασμός-προς-τα-ζώ-264799

Από το γραφείο του υποψήφιου δημάρχου Βόλου Μιχ. Μιτζικού ανακοινώθηκαν τα εξής:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου», υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Μιτζικός.

Ο κ. Μιτζικός παρακολούθησε όλα τα θέματα της συνεδρίασης και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα.

Στην συνέχεια, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή το θέμα της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων: «Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάθεση κτηνιατρικής περίθαλψης των αδέσποτων ζώων, κινείται στην σωστή κατεύθυνση, αν και παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις, αφού δεν προβλέπει την σήμανση των ζώων με το απαραίτητο -και προβλεπόμενο από το Νόμο – μικροτσίπ.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι και αυτό θα είναι ένα ημίμετρο που δεν θα προσφέρει ουσιαστική λύση, αφού τα ζώα αυτά θα επαναφεθούν ελεύθερα μέσα στην πόλη του Βόλου, που φυσικά δεν αποτελεί το φυσικό τους περιβάλλον.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν θα λυθεί. Διαρκώς τα επιθετικά ζώα αυξάνονται, το ίδιο και οι επιθέσεις προς τους ανυποψίαστους πολίτες. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και φαινόμενα λύσσας ή άλλων σοβαρών ασθενειών.

Εκείνο που θα πρέπει να γίνει για την σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι κατ’ αρχάς να το δούμε με τη δέουσα υπευθυνότητα και σε άμεση συνεργασία με τους φιλοζωικούς Συλλόγους και οργανώσεις.

Εμείς τασσόμαστε υπέρ της δημιουργίας μίας δομής που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Η δομή αυτή θα επεμβαίνει άμεσα και θα ανταποκρίνεται σε αναφορές πολιτών για τυχόν επιθετικά ζώα. Θα αναλαμβάνει δε, την άμεση συλλογή αυτών, την ιατρική τους περίθαλψη και εξέταση για ασθένειες, την στείρωση και φυσικά την τοποθέτηση του ειδικού μικροτσίπ, ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση και τον αριθμό των αδέσποτων.

Επίσης, θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι ιδιοκτήτες να προβαίνουν στην τοποθέτηση του μικροτσίπ, όπως προβλέπει ο Νόμος. Ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δεδομένος από όλους, το ίδιο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η προστασία της δημόσιας Υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου