ΤΟΠΙΚΑ

Κατεβάζουν ρολά τα βενζινάδικα

κατεβάζουν-ρολά-τα-βενζινάδικα-851206

Στέρεψαν οι αντλίες στα πρατήρια. Πληθαίνουν τα πρατήρια που κατεβάζουν ρολλά.
Δέκα βενζινάδικα χθες τέθηκαν off μέσα στην πόλη του Βόλου.
Ουρές τα αυτοκίνητα, πανικόβλητοι οι οδηγοί τρέχουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απεργία των Τελωνειακών δεν πρόκειται να λήξει πριν την Κυριακή.
Οι μεγαλύτερες ελλείψεις παρατηρούνται στην αμόλυβδη. Όσα πρατήρια είχαν κάνει ανεφοδιασμό από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν ακόμη ποσότητες για να εξυπηρετήσουν τους οδηγούς.
Στις περισσότερες ωστόσο των περιπτώσεων τα όποια αποθέματα λιγοστεύουν.
Το «σαφάρι» των οδηγών για την εύρεση λίγης βενζίνης συνεχίζεται υπό το κράτος πανικού, αφού δεν αποκλείεται για άλλη μια φορά η απεργία να λήξει νωρίτερα του αναμενομένου και η αγορά να αρχίσει να εφοδιάζεται ομαλά και πάλι. Στην περίπτωση αυτή μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι πρατηριούχοι, που αγόρασαν φθηνά και πούλησαν πανάκριβα.
Στο Βόλο από χθες το πρωί, αλλά πολύ περισσότερο από το απόγευμα, οι ουρές στα πρατήρια που έχουν ακόμη βενζίνη είναι τεράστιες, ενώ δεν λείπουν και οι αντιδικίες για λίγα λίτρα καυσίμου. Το ένα μετά το άλλο τα πρατήρια βενζίνης ανακοινώνουν στους αυτοκινητιστές ότι δεν έχουν άλλα καύσιμα να διαθέσουν.
Οι αντλίες «στέγνωσαν», ενώ όπως εκτιμά ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Άγγελος Τσαβέας, ειδικά μέσα στην πόλη του Βόλου αλλά και στις γύρω περιοχές τα αποθέματα στα πρατήρια υγρών καυσίμων θα έχουν εξαντληθεί μέχρι σήμερα το απόγευμα, εάν δεν γίνει κάτι.

Συνεχίζουν οι Τελωνειακοί
Η απεργία των Τελωνειακών είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και η συμμετοχή τους σε πολύ μεγάλα ποσοστά.
Η επιτυχία κρίνεται κυρίως από τις επιπτώσεις που έχει στην έλλειψη των καυσίμων, αλλά και στα προβλήματα που σταδιακά παρατηρούνται εξαιτίας των μη τελωνειακών ελέγχων σε πρώτες ύλες αλλά και διάφορα προϊόντα.
Χθες η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων της 5ης Περιφέρειας με ανακοίνωσή της ζητά την κατανόηση και τη συμπαράσταση των πολιτών στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου και ξεκαθαρίζει ότι η απεργία δεν έχει κανένα οικονομικό αίτημα, αλλά αντιθέτως έχει στόχο να διατηρήσει τα δικαιώματα των Τελωνειακών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου