ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιγμα στη Λάρισα

ανοιγμα-στη-λάρισα-851206

Εκθεση με έργα σπουδαστών και του Συλλόγου Αποφοίτων του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου εγκαινιάστηκε σε χώρο του εμπορικού κέντρου Gaea Lifestyle Center, που ίδρυσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλίας στη Λάρισα, στην περιοχή Νεάπολης. Ο χώρος διατέθηκε από τους υπευθύνους «τιμής ένεκεν» στο ΙΕΚ του Δήμου Βόλου, ως «Γκαλερί και Κατάστημα των Νέων Ανερχόμενων Σχεδιαστών», προκειμένου να αναδειχθούν τα νέα και ανερχόμενα ταλέντα της Ελλάδος.

Πρόκειται για μια πρόταση απόρροια προηγούμενης επιτυχημένης συνεργασίας του ΔΙΕΚ με το Gaea Lifestyle Center. Τον περασμένο Απρίλιο οι σπουδαστές Ενδυματολογίας και Κοσμήματος του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε επίδειξη μόδας που έγινε στο πλαίσιο της παράδοσης την καταστημάτων του εμπορικού κέντρου στους επιχειρηματίες που τα λειτουργούν. Εκεί είχαν παρουσιαστεί οι καλοκαιρινές κολεξιόν των καταστημάτων αυτών και οι σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ είχαν κληθεί να αναλάβουν το styling των μοντέλων. Επίσης τους είχε δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουν και 10 δημιουργίες τους. Το κοινό της Λάρισας έμεινε ενθουσιασμένο από την παρουσία της Σχολής στην όλη εκδήλωση και επακολούθησε η πρόταση των υπευθύνων του εμπορικού για τη δημιουργία διαρκούς έκθεσης με έργα των σπουδαστών του Δημοτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης στο χώρο του εμπορικού Gaea.

Η προχθεσινή βραδιά, κατά την οποία εγκαινιάστηκε ολόκληρο το εμπορικό κέντρο με πολλούς επισήμους και πλήθος κόσμου, μεταξύ των παραλλήλων εκδηλώσεων, έγιναν και τα εγκαίνια της αίθουσας του Δημοτικού ΙΕΚ και του Συλλόγου Αποφοίτων με εξαιρετική επιτυχία.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Δημοτικού ΙΕΚ κ. Κερασία Μπαρτζιώκα: «Η έκθεση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για το IEK του Δήμου Βόλου και ταυτόχρονη αναγνώριση της πολυετούς και ποιοτικής δουλειάς που έχουμε επιτελέσει. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές μας να εκθέσουν τα έργα τους σε ένα καλαίσθητο χώρο, εκθέτοντας τη δουλειά τους στο κοινό τόσο ως επαγγελματίες, όσο και ως καλλιτέχνες».

Η έκθεση προσείλκυσε πλήθος επισκεπτών, που με έκπληξη και ενθουσιασμό εξέφραζαν τα πιο θετικά σχόλια για τις δημιουργίες σπουδαστών και αποφοίτων της καλλιτεχνικής Σχολής του Βόλου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε βέβαια η εμπορική έκθεση των αποφοίτων, επωνύμων πια δημιουργών στους τομείς της Κεραμικής, του Κοσμήματος, της Ενδυματολογίας και της Διακόσμησης.

Όπως παρατήρησε η κ. Μπαρτζιώκα: «Το γεγονός αυτό δείχνει την αναγνώριση του ΙΕΚ Δήμου Βόλου από τη γειτονική πόλη, η οποία του επεφύλασσε θερμή υποδοχή, αλλά επίσης έρχεται να υπογραμμίσει με τον καλύτερο τρόπο τα 22 χρόνια επιτυχούς παρουσίας του στο χώρο της κατάρτισης και ιδίως στο χώρο των Εφαρμοσμένων τεχνών. Το άριστο εκπαιδευτικό έργο και η ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση που παρατηρείται αυτό το διάστημα για εγγραφές νέων σπουδαστών στο Δημοτικό ΙΕΚ, οφείλεται τόσο στην υποστήριξη της παρούσας Δημοτικής Αρχής του Βόλου, όσο και στις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης της Σχολής, η οποία φρόντισε να εμπλουτίσει το πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού Ινστιτούτου με νέες ειδικότητες που αφορούν στα αντικείμενα της Εστίασης και του Τουρισμού. Πλήθος νέων σπεύδουν να εξασφαλίσουν μια θέση στα τμήματά αυτά, καθώς προσφέρουν γνώσεις και πτυχία τα οποία υπόσχονται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Επενδύουμε στη νέα γενιά, ενισχύουμε τα προγράμματα σπουδών, δημιουργούμε σύγχρονες υποδομές και δίνουμε βαρύτητα στην ποιότητα της κατάρτισης. Με εργαστηριακούς υπερσύγχρονους χώρους, άριστο επιτελείο καθηγητών και αποκλειστικές συνεργασίες με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου».

Το πρόγραμμα της Σχολής εμπλουτίζεται φέτος με 4 νέες ειδικότητες που ήδη παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση από τους υποψήφιους σπουδαστές (Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- για αποφοίτους Λυκείου, Βοηθός Μαγειρικής Τέχνης –για αποφοίτους Γυμνασίου, Υπεύθυνος Υποδοχής και Φιλοξενίας-για αποφοίτους Λυκείου, Εικονογράφος- Σκιτσογράφος-για αποφοίτους Λυκείου).

Στην έκθεση συμμετείχαν οι: Ζωή Δημητριάδου ( Κεραμικά), Ζωγραφιά Γεωργιάδου ( Κόσμημα), Ευαγγελία Μπλίτζιου (Κεραμικά), Βάγια Μπεκιώτη (Κεραμικά), RENE (Ειρήνη Καραδήμου- Ένδυμα), Μαρίνα Ουρανίτσα (Ένδυμα), Μαρούσκα Οικονόμου (Κόσμημα), Νατάσσα Μόσιου (Κεραμικά), Κατερίνα Τσούκα (Διακόσμηση-Κατασκευές), Βασίλης Κάπελας (Διακόσμηση – Κατασκευές), Έφη Μέλη – Αθηνά Βήτα (Κόσμημα), Έλενα Μαλούκου (Ψηφιδωτά), Εύα Ρίζου (Ένδυμα- Κόσμημα), Ανδρέας Κάλντας (έπιπλο), Λέλα Κρατίδη (Φωτογραφία), Ελένη Καραντενίζη (Κεραμικά), Γεωργία Κατώγια (Κεραμικά), Βλάστα Χώτζη (Κεραμικά).
Η έκθεση σπουδαστών αποφοίτων θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά έως και την περίοδο των εορτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου