ΤΟΠΙΚΑ

Τσάι αντί… για γάλα σε δίχρονο βρέφος!

τσάι-αντί-για-γάλα-σε-δίχρονο-βρέφος-266522

Μέσα σε διάστημα 2,5 μηνών έχουν καταγραφεί στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας περίπου 500 αιτήματα πολύτεκνων οικογενειών, όπου ζητούν άλλοτε τρόφιμα, άλλοτε ρούχα και άλλοτε μια δουλειά προκειμένου να καταφέρουν να συντηρήσουν την οικογένειά τους.

Μεταξύ των περιπτώσεων που ζήτησαν τη βοήθεια από το Σύλλογο, ήταν και μια πολύτεκνη μητέρα η οποία ζήτησε γάλα για το δίχρονο παιδί της καθώς όπως ανάφερε αντί για γάλα αναγκάζονταν να του δίνει εδώ και είκοσι ημέρες τσάι, καθώς δεν είχε τα χρήματα για να αγοράσει γάλα.

Επίσης ακόμη μια περίπτωση, που προκάλεσε αίσθηση, στη διοίκηση του Συλλόγου Πολυτέκνων ήταν αυτή ενός 33χρόνου πατέρα, ο οποίος έμεινε άνεργος με αποτέλεσμα με δυσκολία να μπορεί να συντηρήσει την επταμελή οικογένεια ενώ παράλληλα εξαιτίας οφειλών κινδύνεψε να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

«Αυτό που βιώνουμε καθημερινά στα γραφεία μας δεν έχει ξανασυμβεί. Πρώτη φορά έρχονται μητέρες οι οποίες ζητούν τρόφιμα για τα παιδιά τους. Από την πλευρά μας προσπαθούμε με ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε να βοηθάμε τέτοιες περιπτώσεις. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι όλες οι οικογένειες έχουν αξιοπρέπεια και πολλές φορές ακόμη και εάν βιώνουν δύσκολες καταστάσεις δεν μιλάνε για τα προβλήματα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Σουλτάνα Πράπα συμπληρώνοντας ότι οι κυβερνώντες έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια μια εμπάθεια προς της πολύτεκνη οικογένεια.

Για την περίπτωση του 33χρόνου άνεργου πατέρα η κ. Πράπα κάνει έκκληση προς όλους σε περίπτωση που μπορούν να βοηθήσουν στο θέμα της εργασίας να επικοινωνήσουν στο παρακάτω τηλέφωνο : 6976990020.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου