ΤΟΠΙΚΑ

Νίκησε την Καρδίτσα και θέλει συνέχεια στις πτήσεις

νίκησε-την-καρδίτσα-και-θέλει-συνέχει-851206

Την πρώτη του νίκη στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση εντός έδρας πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου τη Δευτέρα κόντρα στην Καρδίτσα. Το τελικό 1-0 με τέρμα του Ηλία Ιωάννου έδωσε στους ερυθρόλευκους το πρώτο τρίποντο για φέτος και έτσι έφθασαν τους τέσσερις βαθμούς σε δύο αγωνιστικές, ισοβαθμώντας με τον Πιερικό στην 6η θέση.

Οι παίκτες του Γιόζεφ Μπουμπένκο έπιασαν εξαιρετική απόδοση στο Α’ μέρος και κατάφεραν να σημειώσουν ένα τέρμα στο 34’, το οποίο εν τέλει τους χάρισε την νίκη. Μέχρι τότε όμως οι ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και απειλούσαν με τους Ράμι, Ιωάννου και Γκαρσία. Απέναντί τους όμως βρήκαν τον Κώστα Μπρέλλα. Ο τερματοφύλακας της ΑΣΑ ήταν πράγματι φύλακας άγγελος για την εστία του και αν δεν υπήρχε αυτός, τότε το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και η νίκη των Βολιωτών θα έρχονταν ακόμα πιο εύκολα. Βέβαια η παρουσία των ερυθρόλευκων στο Β’ μέρος προβλημάτισε αρκετά, μιας και έδωσε χώρους στην Αναγέννηση να απειλήσει και να διεκδικήσει την ισοπαλία. Ενδεικτικό είναι πως η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης σημειώθηκε στο 64’, με τον Ιωάννου να κερδίζει κόρνερ και στη συνέχεια ο Ράμι να σταματάει από τον εκπληκτικό Μπρέλλα. Ο Σλοβάκος προπονητής παρέταξε την ομάδα του με το σύνηθες πλέον 4-4-2, με τον Βεζυρίδη να παραμένει κάτω από τα δοκάρια και να κρατάει το μηδέν για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Στην τετράδα της άμυνας ο Γεροντίδης έπαιξε δεξιά και ο Αλβάρεζ αριστερά, με τον Αργεντινό να έχει αρκετές προωθήσεις. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Κοντέων και Κατσικάς και αν εξαιρέσει το παρ’ ολίγον τραγικό λάθος του τελευταίου στο 93’, τότε τα πήγαν περίφημα. Στη μεσαία γραμμή οι Ιράλα και Μάγερνικ ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Παραγουανό να πιάνει υψηλά στάνταρ στην απόδοσή του, δείχνοντας για άλλη μια φορά την ποιότητά του. Ως δεξί χαφ αγωνίστηκε ο Στεφανίδης, βοηθώντας παράλληλα και στα μετόπισθεν, αφού όποτε χρειάστηκε έπαιξε και ως αμυντικό χαφ. Από τα αριστερά αγωνίστηκε ο Γκαρσία, που ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα, ενώ το δίδυμο Ράμι-Ιωάνου στην επίθεση είχε πολλές καλές στιγμές.

Ιωάννου: «Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας»
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού εμφανίστηκε χθες με δηλώσεις του στην εφημερίδα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο ποδοσφαιριστής Ηλίας Ιωάννου, ο οποίος και χάρισε στην ομάδα του την πρώτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, καθώς με το τέρμα του στο 34ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας. Ο 29χρονος άσσος δήλωσε σχετικά. «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία τους, μιας και είναι στο πλευρό μας συνέχεια. Η συμπαράστασή τους είναι μεγάλη και καταλυτική και μπορώ να πω πως δεν το περιμέναμε, όταν ξεκινούσαμε την προσπάθεια μας. Τους ευχαριστούμε εξ αρχής και από την μεριά μας τους υποσχόμαστε πως θα κάνουμε τα πάντα για να πανηγυρίσουμε και σε άλλα πολλά παιχνίδια. Θέλουμε να τους ενθαρρύνουμε σε κάθε ματς με την απόδοσή μας».
Σχετικά με το δικό του τέρμα ο Ιωάννου τόνισε «Ένα γκολ δεν λέει τίποτα. Είναι ακόμα η αρχή. Βέβαια και είμαι πολύ ευχαριστημένος που με δικό μου τέρμα πανηγυρίσαμε την πρώτη μας νίκη, αλλά δεν μένουμε εκεί. Θέλει πολλή δουλειά και κόπο και ήδη σκεφτόμαστε την επόμενη αναμέτρηση. Η νίκη είναι νίκη, αλλά διαρκεί μόνο μια μέρα. Έπρεπε να κερδίσουμε, αφού παίζαμε στην έδρα μας και τα καταφέραμε». Για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Ολυμπιακού ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης συμπλήρωσε: «Όπως όλα τα άλλα ματς έτσι και το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι δύσκολο. Είτε παίζεις με την Αναγέννηση Καρδίτσας είτε με τον Ατρόμητο είτε με τον ΠΑΣ, είναι ντέρμπι. Το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι ίσως το πιο δύσκολο. Εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την ομάδα του Ατρομήτου και όπως και στα άλλα παιχνίδια έτσι και στο κυριακάτικο στόχος μας είναι η νίκη». Τέλος ο Ηλίας Ιωάννου μίλησε για τον λόγο που αποχώρησε από την αναμέτρηση στο 86ο λεπτό, παραχωρώντας τη θέση του στον Ιακωβάκη. «Δέχθηκα ένα χτύπημα στη γάμπα και υπάρχει ένα πρήξιμο. Δεν νομίζω όμως πως είναι κάτι σοβαρό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου