ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις στην ΑΓΕΤ

συναντήσεις-στην-αγετ-268647

Το σωματείο αυτοκινητιστών φορτηγών επισκέφθηκε χθες η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους Λ. Ρίνη, Π. Μπατζιάκα, Γ. Κίτσιο και Κ. Χαλέβα όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τον κλάδο τους, όπως τα μικτά κλιμάκια ελέγχων, την ανησυχία τους για τη μείωση της δουλειάς τους, τη βελτίωση του οδικού κυκλώματος.

Ακολούθησε επίσκεψη στο σωματείο εργαζομένων της ΑΓΕΤ. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται δίπλα στην εταιρεία, κάτι που απέδειξε και πρόσφατα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά σε μελέτη όρων περιβαλλοντικών επιπτώσεων και συνεπάγεται φθηνότερη εναλλακτική μορφή ενέργειας με δεδομένη την εξασφάλιση: των υγιών εργασιακών σχέσεων, του ανθρώπινου παράγοντα, της τοπικής κοινωνίας, της ισόρροπης ανάπτυξης του περιβάλλοντος», δήλωσε η κ. Κολυνδρίνη.

Σε αγαστό κλίμα συνεργασίας ακολούθησε συνάντηση με τη διεύθυνση της εταιρείας, τον διευθυντή Θ. Παπαευθυμίου Θωμά και τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Β. Κουκλουμπέρη όπου επισημάνθηκαν εκ μέρους της εταιρείας: το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και η μειωμένη παραγωγή.

Η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε ότι «με δεδομένη την κρατική παρέμβαση για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας για την εν λόγω βιομηχανία, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μία εγκρατή και σταδιακή ανάκαμψη της παραγωγής, οφείλει η εταιρεία να επαναπροσδιορίζει τις δικλείδες μείωσης του κόστους παραγωγής αφήνοντας αλώβητο το εργατικό δυναμικό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου