ΤΟΠΙΚΑ

Το «δημοκρατικό»… παζάρι!

το-δημοκρατικό-παζάρι-268770

Τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αχιλλέας Μπέος

Από το γραφείο του υποψήφιου δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκαν χθες τα εξής:

«οταν την περασμένη Δευτέρα ο απερχόμενος Δήμαρχος, κ. Σκοτινώτης σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση έκανε λόγο για σκοτεινές συμφωνίες, ήταν ειλικρινής. Από τις ελάχιστες φορές στη ζωή του. Χθες είδαμε τι εννοούσε. Την μοιρασιά της δημαρχιακής καρέκλας με τον Απόστολο Παπατόλια, μισή θητεία ο καθένας! Και με την κατανομή των άλλων θέσεων (αντιδημαρχίες, προεδρίες, όλες έμμισθες φυσικά) σε όσους απέμειναν να τους ακολουθούν… Αυτή είναι η πολιτική κουλτούρα που επαγγέλονταν και οι δύο. Γνήσια αεριτζήδικη!

Βέβαια όλη αυτή η δοσοληψία, με τον κ. Πιτσιώρη στο ρόλο της Γεωργίας Βασιλειάδου σαν προξενήτρας, επενδύθηκε με τις γνωστές μπουρδολογίες περί «μαύρου μετώπου», απειλής για τη Δημοκρατία κλπ, ακριβώς για να καλύψουν την χωρίς αρχές και ήθος συναλλαγή, για να κρύψουν ό, τι είναι δυνατόν από την πλήρη αποκάλυψη του αμοραλισμού και του αριβισμού που τους διακατέχει, ως τρόπου ζωής και βιοπορισμού.

Πριν λίγες μόλις μέρες αλληλοϋβρίζονταν δημοσίως (όλες οι δημοσιεύσεις και τα κείμενα θα δημοσιευθούν για να δουν οι πολίτες περί ποίων μεταπρατών της εμπιστοσύνης τους πρόκειται) με σκαιό τρόπο και τώρα συμπράττουν διαπιστώνοντος ότι όχι απλώς έχουν χάσει την εκλογική μάχη, αλλά απειλούνται άμεσα με διασυρμό.

Φυσικά τέτοιες συμφωνίες, κάτω από το τραπέζι, καθιστούν ακόμη πιο οδυνηρή την επερχόμενη ήττα τους, γιατί μαζί με τις «καρέκλες» χάνουν και την όποια αξιοπιστία και σοβαρότητα τους είχε απομείνει.

Τώρα πλέον οι πολίτες του Βόλου έχουν την πλήρη εικόνα μπροστά τους. Και ασφαλώς και την ικανότητα να καταλάβουν ποιοι τους κοροϊδεύουν και ποιοι όχι.

Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την ευτελίζουν, που τη χρησιμοποιούν και την εκμεταλλεύονται για να εξυπηρετήσουν αήθη και ιδιοτελή συμφέροντα. Από επαγγελματίες καρεκλοθήρες τύπου Σκοτινιώτη και Παπατόλια. Οι κύριοι αυτοί όχι απλώς συγκροτούν ένα «μαύρο μέτωπο», αλλά αποτελούν μαύρες κηλίδες, ανεξίτηλα στίγματα, για την ιστορία και τον πολιτισμό της κοινωνίας μας.

Οι άνθρωποι αυτοί αποδεικνύονται επικίνδυνοι για την κάθε Βολιώτισσα και τον κάθε Βολιώτη. Λειτουργούν χωρίς ήθος, χωρίς αρχές και αξίες και μετατρέπουν την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία σε ένα άθλιο συναλλακτικό παζάρι.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου