ΤΟΠΙΚΑ

Στεγνώνουν τα πρατήρια

στεγνώνουν-τα-πρατήρια-851206

Έντονο αναμένεται το πρόβλημα από σήμερα, καθώς συνεχίζεται η απεργία των Τελωνειακών Υπαλλήλων για ένα ακόμη 48ωρο. Πρατήρια που διημέρευαν την Κυριακή κατανάλωσαν τα αποθέματά τους και από σήμερα βγαίνουν εκτός.
Εάν συνεχιστεί η απεργία, οι ελλείψεις σε καύσιμα θα είναι μεγάλες και μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα -σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων του Νομού Μαγνησίας κ. Άγγελο Τσαβέ.
Ο ίδιος συνιστά ψυχραιμία, υπογραμμίζοντας ότι “οι οδηγοί θα πρέπει να φροντίζουν να έχουν την απαραίτητη ποσότητα καυσίμων, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση”, ώστε να υπάρξουν αποθέματα για να εξυπηρετηθούν όλοι και να μην προκύψουν προβλήματα και υποχρεωθούν κάποιοι να τραβήξουν χειρόφρενο.
Στο μεταξύ η συμμετοχή των τελωνειακών υπαλλήλων του Βόλου στην απεργία
του κλάδου είναι καθολική. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο ημέρες, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει “μπλακ-άουτ” στο εμπόριο.
Τόσο χθες, όσο και σήμερα, το Τελωνείο συνεχίζει να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και μόνο για ελέγχους που αφορούν στην εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών προϊόντων ζωτικής και εθνικής σημασίας, όπως στρατιωτικών εφοδίων, υγειονομικού υλικού και φαρμάκων (μόνο για νοσοκομεία).
Δεν εκτελωνίζονται αντίστοιχα φρέσκα ή κατεψυγμένα ψάρια και κρέατα, νωπά φρούτα, γάλατα, παγωτά, γιαούρτια, λουλούδια.
Επίσης δεν πραγματοποιούνται εξαγωγές νωπών φρούτων, λαχανικών , ούτε διεξάγονται φορτώσεις – εκφορτώσεις εμπορευμάτων, γεγονός που προκαλεί ήδη τις πρώτες αρυθμίες στις εξαγωγικές μονάδες της Μαγνησίας και στη ΒΙΠΕ.
Οι υπάλληλοι των τελωνείων κατηγορούν τον Γ. Αλογοσκούφη για την κατάργηση των αποζημιώσεων 600-1.250 ευρώ τον μήνα που δικαιούνται και δηλώνουν αποφασισμένοι
να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, εάν αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν επιλύσει τα αιτήματα του κλάδου και επιμείνει στην ενσωμάτωση των Δελτίων στον κρατικό προϋπολογισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου