ΤΟΠΙΚΑ

Με τους μισούς γιατρούς ξεκίνησε το ΠΕΔΥ

με-τους-μισούς-γιατρούς-ξεκίνησε-το-πε-269792

Από την ερχόμενη Δευτέρα η ουσιαστική λειτουργία του νέου συστήματος στο Βόλο

Με λιγότερους από τους μισούς γιατρούς ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΠΕΔΥ στο Βόλο. Χθες η πρώτη μέρα ήταν καθαρά γραφειοκρατική αφού έπρεπε να γίνει παραλαβή εγκαταστάσεων και παρουσιάστηκε το προσωπικό γιατρών και υγειονομικού προσωπικού.

Τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ αναμένεται να λειτουργήσουν ουσιαστικά από την ερχόμενη Δευτέρα αφού θα έχουν διευθετηθεί και ορισμένες άλλες εκκρεμότητες. Μάλιστα αναμένεται ενημερωτική εγκύκλιος για τον τρόπο λειτουργίας του νέου φορέα.

Καθήκοντα στο νέο φορέα αναλαμβάνουν 20 τελικά γιατροί και οι 60 υγειονομικοί υπάλληλοι για τους οποίους έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης στο νέο σύστημα υγείας.

Για τους δε γιατρούς έχουν προωθηθεί οι διοικητικές πράξεις για το διορισμό τους.

Από τη μονάδα του ΠΕΔΥ στο Βόλο θα παρέχονται υπηρεσίες υγείας, ισότιμα προς όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική του ικανότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφάλιστων πολιτών, χωρίς κανένα εξέταστρο ή αμοιβή μέχρι ολοκληρώσεως της λειτουργικής ενοποίησης της ΠΦΥ.

Οταν πλέον η μονάδα θα αρχίσει να δέχεται ξανά πολίτες -ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, δωρεάν-, θα λειτουργεί πέντε ημέρες την εβδομάδα, από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ., ενώ το ωράριο εργασίας των γιατρών προβλέπεται να είναι οκτάωρο με δύο βάρδιες (7 π.μ. έως 3 μ.μ. και 11 π.μ. έως 7 μ.μ.) ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε μονάδας. Σε κάθε μονάδα θα ορίζεται γιατρός υποδοχής που θα δέχεται έκτακτα περιστατικά. Οι υπόλοιποι γιατροί θα δέχονται κατόπιν ραντεβού ή έπειτα από παραπομπή από τον γιατρό υποδοχής.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και ένταξής τους στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ, το ωράριο εργασίας των ιατρών, προβλέπεται να είναι οκτάωρο και ορίζεται από τις 07.00 έως και τις 15.00 ή από τις 11.00 έως και τις 19.00 αντίστοιχα, ανάλογα με τις ανάγκες της Μονάδας Υγείας και κατ΄ εκτίμηση του Υπευθύνου της Μονάδας Υγείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου