ΤΟΠΙΚΑ

ΑΝΕΧΕΙΑ «Γεμίζουν» με 5 ευρώ!

ανεχεια-γεμίζουν-με-5-ευρώ-851206

Με το σταγονόμετρο πλέον μπαίνει στα ρεζερβουάρ η βενζίνη… στο Βόλο.
Μακρινή ανάμνηση το γεμάτο ρεζερβουάρ. Με πέντε και δέκα ευρώ καύσιμα στην καλύτερη περίπτωση κινούνται πλέον τα οχήματα.
Αποδέκτες όλο και πιο έντονων διαμαρτυριών γίνονται καθημερινά οι πρατηριούχοι στη Μαγνησία. Η διαρκής αύξηση στην τιμή των καυσίμων αποτελεί και γι’ αυτούς πονοκέφαλο, καθώς όπως τόνισε ο πρόεδρος των πρατηριούχων στη Μαγνησία Άγγελος Τσαβές, αποτελούν και οι ίδιοι “θύματα των εταιριών πετρελοειδών”, που παρά το ότι η τιμή του πετρελαίου διεθνώς έχει υποχωρήσει, επιμένουν στις υψηλές τιμές.
Εξαιτίας της απεργίας των τελωνείων χθες δεν έγινε εφοδιασμός των πρατηρίων της Μαγνησίας με νέα καύσιμα. Σε σχέση με την προηγούμενη ωστόσο εβδομάδα υπάρχει η εκτίμηση ότι η τιμή γενικότερα έχει μειωθεί κατά 10%, αφού ο μέσος όρος κινείται στο 1,001 ευρώ.
“Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βιώνουμε και εμείς στο πετσί μας το πρόβλημα με την τιμή της βενζίνης, επισημαίνει ο κ. Τσαβές.Ήδη από το καλοκαίρι τα περισσότερα ρεζερβουάρ απλά ενισχύονται με καύσιμα για πέντε και δέκα ευρώ. Ίσα- ίσα για να μπορούν οι οδηγοί να κινούνται για να εξυπηρετηθούν στις πιο κοντινές αποστάσεις. Σε λίγο καιρό και οι πιο κοντινές διαδρομές θα είναι πολυτέλεια… εκτίμησε ο πρόεδρος των πρατηριούχων”.
Οι τιμοληψίες της αρμόδιας Υπηρεσίας της ΝΑΜ για χθες Δευτέρα κατέγραψαν την ελάχιστη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο 1,070 στην περιοχή του Περίβλεπτου και την υψηλότερη στην Αλόννησο στο1,356 ευρώ.
Στο Βόλο η χαμηλότερη τιμή στη βενζίνη καταγράφεται στο1,098 ευρώ στα πρατήρια που βρίσκονται Λαρίσης 203, Καρτάλη 315, και Λαρίσης 211.
Ακολουθούν με 1,099 ευρώ τα πρατήρια Μπότσαρη με Οικονόμου και Ιωλκού 163.
Η υψηλότερη τιμή μέσα στο Βόλο καταγράφεται με 1,279 ευρώ στην οδό Μπότσαρη 25.
Στην περιοχή του Αλμυρού η ελάχιστη 1,088 ευρώ και η μέγιστη 1,249 ευρώ, στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου 1,130 ευρώ και η μέγιστη 1,234 ευρώ, στο Ανατολικό Πήλιο η ελάχιστη τιμή στα 1,230 ευρώ και η μέγιστη 1,304 ευρώ, στο Κεντρικό Πήλιο η ελάχιστη 1,109 ευρώ και η μέγιστη 1,319 ευρώ, στην περιοχή Βελεστίνου- Στεφανοβικείου η ελάχιστη 1,070 ευρώ και η μέγιστη1,270 ευρώ.
Στη Νέα Αγχίαλο στο 1,100 ευρώ η ελάχιστη και στο 1,274 η μέγιστη τιμή, στην περιοχή Αγριά μέχρι Μαλάκι 1,095 ευρώ η ελάχιστη και 1,249 ευρώ η μέγιστη, στη Σκιάθο 1,330 ευρώ η ελάχιστη και 1,340 η μέγιστη και στη Σκόπελο1,290 ευρώ η ελάχιστη και 1,349 ευρώ η μέγιστη τιμή.

Μύθοι και πραγματικότητες
για οικονομία στη βενζίνη
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αν θέλουν να περιορίσουν την οικονομική τους αιμορραγία κάθε φορά που επισκέπτονται το βενζινάδικο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ορισμένες πρακτικές συμβουλές, με τις οποίες μπορείτε να μειώσετε αισθητά την κατανάλωση βενζίνης:
– Καταρχήν φροντίσετε τα ελαστικά σας να έχουν τη σωστή πίεση. Αν δεν είναι καλά φουσκωμένα, όχι μόνο υπονομεύετε τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο, αλλά αυξάνετε σημαντικά και την κατανάλωση βενζίνης του οχήματός σας.
– Αφαιρέστε τη “σαβούρα” από το πορτ μπαγκάζ. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας θα μειώσετε κατά 18% την κατανάλωση βενζίνης, αν απαλλάξετε το Ι.Χ. σας από τα… περιττά βάρη!
– Να κινείστε με σταθερή ταχύτητα, τηρώντας τα όρια. Πρόκειται ίσως για το πιο αποτελεσματικό μέτρο εξοικονόμησης βενζίνης. Κάθε φορά που ξεκινάτε απότομα το Ι.Χ. σας ή τρέχετε πάνω από τα όρια, προκαλείτε σοβαρή αφαίμαξη στο πορτοφόλι σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξοικονόμηση βενζίνης από την ομαλή οδήγηση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 30%!
-Τέλος σβήνοντας τη μηχανή αντί να την έχετε στο ρελαντί, θα ωφελήσετε όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την τσέπη σας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου