Αντώνης Τσελέντης:Η συμφωνία

αντώνης-τσελέντηςη-συμφωνία-270275

Προχθές στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι κ..κ Σκοτινιώτης και Παπατόλιας, ο Δήμαρχος ήταν απόλυτος και κατηγορηματικός. Δεν υπάρχει είπε καμία μυστική συμφωνία. Προχθές το βράδυ στην Ομάδα Πλειοψηφίας που κλήθηκε εκ των υστέρων να υιοθετήσει τα προαποφασισμένα και ήδη ανακοινωθέντα στα τοπικά ΜΜΕ (!!!) ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόνισε ότι ο κ. Παπατόλιας θα έχει ένα διακριτό ρόλο στο νέο δημοτικό σχήμα που θα προκύψει από τις δύο αυτοδιοικητικές κινήσεις που αυτοδιαλύονται. Τίποτα άλλο.

Ολα τα παραπάνω αν τα αναφέρουμε είναι γιατί δεν αφορούν μόνον τα εσωτερικά μίας Δημοτικής Ομάδας. Αλλά της Ομάδας Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου που διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των πολιτών για την επανεκλογή της. Τα ερωτήματα μάλιστα πληθαίνουν, όταν αργά το βράδυ της Τετάρτης ο συνδυασμός του Αχ. Μπέου έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων σημειώνονται τα ακόλουθα : «Οταν την περασμένη Δευτέρα ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Σκοτινιώτης σε μία τηλεοπτική του εμφάνιση έκανε λόγο για σκοτεινές συμφωνίες ήταν ειλικρινής. Από τις ελάχιστες φορές στη ζωή του. Χθες είδαμε τι εννοούσε. Τη μοιρασιά της δημαρχιακής καρέκλας με τον Απόστολο Παπατόλια, μισή θητεία ο καθένας. Και με την κατανομή των άλλων θέσεων (αντιμισθίες, προεδρίες)»…

Τελικά ποια είναι αλήθεια ; Αυτά που λέει ο Δήμαρχος ή αυτά που λέει ο Μπέος ; Και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τις ανακοινώσεις του συνδυασμού του δεν τις γράφει ο κ. Μπέος αλλά επαγγελματίας συνάδελφος, σας λέμε, ότι οι πληροφορίες που αναφέρονται για την κατανομή θέσεων και αξιωμάτων, ανάμεσα στο Δήμαρχο και στον πρώην Νομάρχη, δεν είναι εκτός τόπου. Είναι πληροφορίες που υπάρχουν από το ρεπορτάζ και που αναφέρουν όλα όσα καταγγέλλονται από τον κ. Μπέο με τον περιπαικτικό τίτλο «Δημοκρατικό παζάρι». Ενα παζάρι που κάνει λόγο για τρεις αντιδημαρχίες που ζήτησε και πήρε ο κ. Παπατόλιας και δύο θέσεις Προέδρου σε Οργανισμούς ή Επιτροπές. Οι πληροφορίες αυτές που είναι από το στρατόπεδο Παπατόλια οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην αυτοδιοικητική του κίνηση και οι οποίοι μολονότι δεσμεύτηκαν να μη διαρρεύσει τίποτα προς τα έξω, αυτοί φρόντισαν να κάνουν το ακριβώς αντίθετο, μιλώντας με το νι και το σίγμα στους δημοσιογράφους. Από την άλλη το 2 ½ + 2 ½ ήταν ένα αίτημα που έβαλε ο κ. Παπατόλιας σε συνεργάτες και δημοτικούς συμβούλους του Π. Σκοτινιώτη που συνομίλησαν μαζί του, σε μία προσπάθεια κοινής καθόδου του με το σημερινό Δήμαρχο. Αν επέμενε μέχρι το τέλος σε αυτή τη θέση του ο κ. Παπατόλιας, θέση που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να είναι διασφαλίσιμη 100% με βάση όλα όσα ισχύουν από τον τρόπο εκλογής νέου Δημάρχου, σε περίπτωση παραίτησής του, δεν το γνωρίζουμε. Μόνον οι δυο τους το ξέρουν.

Η υπόθεση όμως δεν είναι κάτι που αφορά μόνον αυτούς. Αφορά όλους τους βολιώτες. Οταν ψηφίζουν Σκοτινιώτη θέλουν να ξέρουν ότι θα είναι ο Σκοτινιώτης Δήμαρχος όλη την πενταετία και όχι στη μέση της θητείας θα φύγει από το Δήμο και θα μας προκύψει Δήμαρχος ο Παπατόλιας. Οπως έκανε λ.χ και η κ. Μακρή που μετακινήθηκε από το Δήμο προς το Κοινοβούλιο, αφήνοντας πίσω της στάχτη και μπούρμπερη στη Δημοτική της Ομάδα.

Y. Γ. Αργά το βράδυ και ενώ είχε γραφεί το παραπάνω σημείωμα, έφτασε στην εφημερίδα η απάντηση Σκοτινιώτη στην ανακοίνωση Μπέου. Ανακοίνωση που δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα του σημερινού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Οι αναγνώστες είναι αρκετά νοήμονες και μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και για τις δύο παρατάξεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου