ΤΟΠΙΚΑ

Νικητής του θεσσαλικού ντέρμπι με 1 – 0

νικητής-του-θεσσαλικού-ντέρμπι-με-1-0-851206

Με νίκη ξεκίνησε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας με σκόρερ τον Ιωάννου και πλέον προετοιμάζονται για την εκτός έδρας αναμέτρηση στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Ζήτησαν το γρήγορο γκολ
Με στόχο την πρώτη τους νίκη παρατάχθηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Ολυμπιακός Βόλου και η Αναγέννηση Καρδίτσας.
Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-4-2. Σε αυτό ο Βεζυρίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Γεροντίδης, Κατσικάς, Κοντέων και Αλβάρεζ. Στη μεσαία γραμμή ρόλο αμυντικών χαφ είχαν οι Μάγερνικ και Ιράλα. Στη δεξιά πλευρά αγωνίστηκε ο Στεφανίδης και στα αριστερά ο Γκαρσία. Το δίδυμο της επίθεσης αποτελούσαν οι Ράμι και Ιωάννου. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν φουριόζοι και απείλησαν λίγα λεπτά μετά την σέντρα. Συγκεκριμένα ο Γκαρσία μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά ο Ιωάννου βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής από όπου και πήρε την κεφαλιά. Ο Μπρέλλας όμως πριν αυτή περάσει την γραμμή έδιωξε με γροθιές. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Χατζηρίζο στο 11’, αλλά το φάουλ που επιχείρησε ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με την συμπλήρωση των 21 πρώτων λεπτών οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και πάλι να επιτεθούν με τον Γκαρσία να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από τακουνάκι του Ράμι. Ο Αργεντίνος μέσος, αφού ξεπέρασε τον Σάββα, έπιασε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπρέλλα. Ο τερματοφύλακας της ΑΣΑ μετά από ένα λεπτό κατάφερε να σώσει την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Ο Γεροντίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ράμι προσπάθησε να τον νικήσει με γυριστή κεφαλιά, αλλά ο κιτρινόμαυρος πορτιέρο με εκπληκτική εκτίναξη έδιωξε πάνω στη γραμμή. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν, με τον Αμαραντίδη να επιχειρεί σουτ στο 27’ και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 31’ ο Γιώτας έσπρωξε τον Ράμι εντός περιοχής, οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Δημητρόπουλος από την Αθήνα είπε παίζετε, υποδεικνύοντας άουτ στη συνέχεια. Ένα λεπτό μετά ο Ράμι έπιασε γυριστό σουτ, αλλά και πάλι ο Μπρέλλας έσωσε την εστία του με τρομερή επέμβαση. Τελικά η ομάδα του Βόλου δεν άργησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, αφού μετά από λανθασμένη αντίδραση του Γιώτα, ο Ιράλα τσίμπησε την μπάλα πριν αυτή βγει άουτ και ο Ιωάννου με προβολή την έστειλε να αναπαυθεί στην εστία της Καρδίτσας.
Η συνέχεια ανήκε και πάλι στους ερυθρόλευκους, με τον Γκαρσία να πιάνει κεφαλιά στο 37’ και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Η επόμενη οργανωμένη προσπάθεια ήρθε από τους φιλοξενούμενους, με τον Μπουντούρη να παίρνει την μπάλα από τον Αμαραντίδη και να σουτάρει εκτός περιοχής, με τον Βεζυρίδη να ελέγχει όμως την πορεία της στο 44’. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 45’, με τον Ιωάννου να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά άουτ έπειτα από σέντρα του Γκαρσία.

Αλλαξε η εικόνα στο β’ μέρος
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο τον αγώνα, όμως ο ρυθμός σε σχέση με το πρώτο μέρος είχε πέσει. Ενδεικτικό είναι πως η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 64’. Ο σκόρερ της αναμέτρησης Ιωάννου προσπάθησε και πάλι, αλλά το γυριστό σουτ του κατέληξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Γκαρσία. Ο Αργεντίνος βρήκε τον συμπατριώτη του Ράμι στο πρώτο δοκάρι, ο οποίος με κεφαλιά απείλησε τον Μπρέλλα, που πρόσθεσε ακόμη μια εντυπωσιακή απόκρουση στο ενεργητικό του, διώχνοντας με ένα χέρι. Στο 66’ ο Γιαχάγια απείλησε τον Βεζυρίδη με σουτ εκτός περιοχής, κάτι που έκανε και ο Μπουντούρης στο 70’ με εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενώ όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα σημειώσει μια άνετη νίκη, ήρθε η φάση στο 93’ να ανησυχήσει τους ερυθρόλευκους. Η Αναγέννηση προσπάθησε να ισοφαρίσει, με τον Κατσικά να κάνει λάθος γύρισμα προς τον Βεζυρίδη. Ο Μπουντούρης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε το πλασέ, αλλά αυτή πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βεζυρίδη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου