ΤΟΠΙΚΑ

Βαριές «καμπάνες» για πρατηριούχους

βαριές-καμπάνες-για-πρατηριούχους-271690

Το θέμα της φθηνής τιμής στη βενζίνη που πουλιέται από μερικά πρατήρια της Μαγνησίας, (περίπου 2-3), φαίνεται ότι απασχόλησε την τελευταία γενική συνέλευση του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας, στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας κ. Μιχάλης Κούσης αλλά και ο φοροτεχνικός Γιώργος Χρηστόπουλος.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της αφαίρεσης άδειας λειτουργίας και επιβολή προστίμου έως και 50.000 ευρώ, που θα επιβάλλεται στους πρατηριούχους που δεν έχουν τοποθετήσει στις επιχειρήσεις τους το σύστημα εισροών – εκροών, από το υπουργείο Οικονομικών.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οπως επισημάνθηκε στη γενική συνέλευση, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες πρατηρίων πουλάνε περίπου 2 λεπτά πάνω από την τιμή που αγοράζουν τη βενζίνη και συγκεκριμένα από 1,56 ευρώ το λίτρο που προμηθεύονται, πουλάνε γύρω στο 1,58 ευρώ το λίτρο. «Τέτοιου είδους τακτικές προκαλούν ζημιά τους υπόλοιπους επαγγελματίες» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης προσθέτοντας ότι ίσως πίσω από τις φθηνές τιμές να κρύβονται άλλα πράγματα.

Μάλιστα από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) κ. Μιχάλης Κιούσης τόνισε ότι οι πρατηριούχοι δεν πρέπει να παρασύρονται μεταξύ τους και να πωλούν καύσιμα χωρίς κέρδος καθώς έτσι θα αυξηθούν τα «λουκέτα» στον κλάδο τους.

Σήμερα στη Μαγνησία η τιμή της αμόλυβδης στα περισσότερα πρατήρια καυσίμων ξεκινάει από 1,60 ευρώ και φτάνει μέχρι 1,66 ευρώ το λίτρο.

Πρόστιμα στους πρατηριούχους

Οσον αφορά το θέμα με τα συστήματα εισροών – εκροών, επισημάνθηκε μέσα από τη Γενική Συνέλευση ότι όσοι πρατηριούχοι δεν έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση του συστήματος έως τις 31 Μαρτίου, το υπουργείο Οικονομικών θα τους αφαιρεί την άδεια λειτουργίας και θα τους επιβάλει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ.

Μάλιστα αρχικά τα μέτρα θα αφορούν τους πρατηριούχους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ιωαννίνων και Ηρακλείου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέχρι προχθές, σε σύνολο 2.207 πρατηρίων που έχουν καταγραφεί στην υπηρεσία μητρώου, τα 1.684 πρατήρια οριστικοποίησαν τα στοιχεία τους, ενώ 523 δεν τα έχουν οριστικοποιήσει.

Σε τοπικό επίπεδο, όπως ανέφερε ο κ. Βολιώτης, έχουν σχεδόν όλα τα πρατήρια τοποθετήσει το σύστημα εισροών – εκροών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου