Αντώνης Τσελέντης:Η συνεργασία

αντώνης-τσελέντηςη-συνεργασία-271968

Απαντώντας στη χθεσινή στήλη ΕΥΘΥΒΟΛΑ με τίτλο «Η συμφωνία», που δημοσιεύτηκε στον χθεσινό «Ταχυδρόμο» ο κ. Απόστολος Παπατόλιας έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Επιτρέψτε μου κ. Τσελέντη να επισημάνω ότι οι πληροφορίες σας περί δήθεν συμφωνίας μεταξύ Σκοτινιώτη – Παπατόλια για τη μελλοντική νομή της δημοτικής εξουσίας είναι πέρα για πέρα εσφαλμένες. Η μοναδική συμφωνία που υπάρχει είναι μία πολιτική συμφωνία ευθύνης με αρχές και κανόνες για το μέλλον του Δήμου Βόλου. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που αυτοδιαλύονται οι δημοτικές παρατάξεις μας για να συγκροτηθεί με απολύτως ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο μια εντελώς νέα και ενιαία παράταξη. Εάν όντως θέλαμε και οι δυο να διαπραγματευθούμε θέσεις εξουσίας, δεν θα καταργούσαμε τις παρατάξεις μας αποκλείοντας έτσι κάθε μελλοντική πιθανότητα για παραλυτικούς συμβιβασμούς και ισορροπίες. Στη δική μας δημοκρατική λογική δεν έχουν θέση ούτε οι συνιστώσες ούτε οι φατριασμοί. Τώρα αν κάποιοι παρεξηγούν τους όρους του “συλλογικού μοντέλου διοίκησης” ή της “συλλογικής λειτουργίας του Δήμου”, ας περιμένουν την Ιδρυτική μας Διακήρυξη και θα λυθούν όλες τους οι απορίες».

AΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗ : Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που ο υπογράφων, τουλάχιστον, απαντά στον κ. Παπατόλια.. Οποιαδήποτε άλλη φορά, απαντήσεις θα δεχόμαστε μόνον από το Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη. Και αυτό γιατί είναι πολιτική μας πεποίθηση ότι στο συγκεντρωτικό δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης ο επικεφαλής είναι εκείνος που δίνει τον τόνο, το βηματισμό, το ήθος και το ύφος της εξουσίας που ασκείται κάθε φορά. Και αυτός είναι ουσιαστικά, εκείνος που επιδοκιμάζεται ή αποδοκιμάζεται κάθε φορά από το λαό στις εκλογές.

Κατά τα λοιπά. Εμείς δεν είμαστε δογματικοί. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Η ζωή μας έχει διδάξει να έχουμε ήθος και σεμνότητα. Δεχόμαστε τον ισχυρισμό του ότι δεν υπάρχει μυστική συμφωνία. Ελπίζω ωστόσο ο κ. Παπατόλιας να μας επιτρέπει να έχουμε τις επιφυλάξεις μας, για όλα όσα γράψαμε προχθές. Απλά γιατί αυτό μας διεμήνυσαν συνεργάτες και φίλοι της μίας και της άλλης πλευράς, πολύ πριν μας ανακοινωθεί η συμφωνία. Σε ένα μόνο συμφωνούμε με τον κ. Παπατόλια: Oτι οι παραλυτικοί συμβιβασμοί και ισορροπίες θα είναι καταστροφικές για την πόλη, σε περίπτωση που ευδοκιμήσει το νέο δημοτικό σχήμα.

Σε μία τέτοια περίπτωση, ελπίζουμε στην πορεία του χρόνου να διαψευστούμε εμείς και οι συνεργάτες του που μας μίλησαν, αίροντας τη δέσμευση που έδωσαν να μη διαρρεύσουν τίποτα προς τα ΜΜΕ από όλα όσα διαμείφθηκαν πριν τη συμφωνία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας. Οτι μας εμπιστεύονται άνθρωποι γιατί διαχρονικά έχουμε επιδείξει μπέσα, τσίπα και ήθος. Και πιστέψτε με κ. Παπατόλια είναι πολύ μεγάλα δώρα και τα τρία στις μέρες μας…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου