ΤΟΠΙΚΑ

Μύλος στη Νέα Δημοκρατία ~ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

μύλος-στη-νέα-δημοκρατία-για-τισ-δημοτ-274082

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ στη Νέα Δημοκρατία. Αφού πρώτα «αφαιρέθηκε» διά τηλεφώνου η στήριξη στο πρόσωπο του Μιχάλη Μιτζικού από το κόμμα και αφού στο δημαρχείο του Βόλου προχθές στη δημοτική συνέλευση ακούστηκαν απίστευτα πράγματα, χθες το απόγευμα, στελέχη του κόμματος από την Συγγρού διαμήνυαν στον κ. Μιτζικό ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και ότι όλα παραμένουν ανοιχτά.

Ο ίδιος ο κ. Μιτζικός, επανέλαβε χθες ότι είναι, αποφασισμένος να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία ενώ σήμερα διοργανώνει πάρτι σε κεντρικό καφέ της πόλης για τους πολιτικούς του φίλους.

Στον απόηχο των όσων διαδραματίστηκαν στη δημοτική συνέλευση στο δημαρχείο του Βόλου, εξάλλου χθες ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, που το όνομά του έπαιζε από την Κυριακή το μεσημέρι, ως ο νέος υποψήφιος της Ν.Δ. στη θέση του κ. Μιτζικού, αρνήθηκε να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου, φέρνοντας σε δεινή πολιτική θέση, την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, η οποία από νωρίς χθες το πρωί σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό είχε σπεύσει να τον «χρίσει υποψήφιο» εξαίροντας μάλιστα την προσωπικότητα και τις γνώσεις του πάνω σε θέματα αυτοδιοίκησης.

Το έντονο παρασκήνιο των δύο τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στη δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βόλου όσο και στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας που βλέπει την παράταξη να δέχεται «μαχαιριές εκ των έσω» και οι υπόγειες διαδρομές να εμποδίζουν την δημιουργία νικηφόρου κλίματος στις εκλογές του Μαΐου.

Δεν είναι τυχαίο ότι προχθές την ώρα που στους διαδρόμους εξελίσσονταν έναν ολόκληρο παρασκήνιο εις βάρος του κ. Μιτζικού με την κ. Ζέττα Μακρή και τον κ. Κίτσιο να προσπαθούν ουσιαστικά να «υφαρπάξουν» την παραίτησή του, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας που περίμενε μαζί με όλους τους άλλους, επί 50 λεπτά να ξεκινήσει η συνέλευση, αποχώρησε έντονα δυσαρεστημένος για την εικόνα που παρουσίαζε η παράταξη.

Θυελλώδεις συνεδρίαση

Η δημοτική συνέλευση της οργάνωσης της Ν..Δ στο δημαρχείο ήταν θυελλώδης, καθώς αποτέλεσε ουσιαστικά την «θρυαλλίδα» για να ανοίξουν στόματα και να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους για τους χειρισμούς που έγιναν μέχρι να δοθεί το χρίσμα στον κ. Μιτζικό αλλά και ότι επακολούθησε στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο, τόσο στην ίδια την παράταξη της Ν.Δ. όσο και με αφορμή της φυγόκεντρες τάσεις που έχουν δημιουργηθεί με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται διαρκώς η όποια προσπάθεια.

Το «ποτήρι» ξεχείλισε στη δημοτική συνέλευση όταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Κίτσιος από το βήμα της συνέλευσης, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, κάλεσε τον κ. Μιτζικό να παραιτηθεί γιατί όπως υποστήριξε δεν μπορεί να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο.

Το ακροατήριο ξέσπασε σε φωνές διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίες ενώ ο κ. Μιτζικός λίγο αργότερα από το ίδιο βήμα, βουρκωμένος, άφηνε τις δικές του αιχμές για τη στάση του κόμματος και όχι μόνο απέναντί του λέγοντας «Η λεγόμενη στήριξη ποτέ δεν ήταν στήριξη. Από μένα όμως δεν θα ακούσετε να καταφέρομαι κατά προσώπων που ανήκουν στην παράταξη. Προσπάθησα να κρατήσω ισορροπίες για το καλό της παράταξης. Από τα βάθη της ψυχής μου δηλώνω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Μου ανακοινώθηκε τηλεφωνικά ότι μου αφαιρείται το χρίσμα, εγώ όμως είμαι εδώ μπροστά σας και συνεχίζω» με αποτέλεσμα το ακροατήριο να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Οχι στην ανθρωποφαγία

Ο υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας στη συνέλευση αμέσως μετά τον Μιχάλη Μιτζικό, ήταν αυτός που ζήτησε να «σταματήσει η ανθρωποφαγία στελεχών» και που δήλωσε σοκαρισμένος από τον τρόπο που «κάποιοι τηλεφωνικά αφήρεσαν το χρίσμα από τον Μιχ. Μιτζικό».

Ο Χρ. Μπουκώρος κατήγγειλε ότι οι διαδικασίες επιλογής δεν ήταν καθαρές και ότι και τώρα πάλι με αδιαφανείς διαδικασίες επιχειρείται να επιβληθεί ένας άλλος υποψήφιος. «Δεν σφυρηλατούν την ενότητα της παράταξης τέτοιες διαδικασίες. Οι προσωπικές πολιτικές οδηγούν σε πολιτικές χωρίς αρχές και δυστυχώς έτσι μικραίνει η παράταξη. Προσωπικά δεν ρωτήθηκα ποτέ για το ποιος θα πρέπει να είναι υποψήφιος, ούτε ρωτήθηκα για την υποψηφιότητα του Μιχάλη Μιτζικού τον οποίο και στήριξα εξαρχής με όλες μου τις δυνάμεις. Η ανανέωση την οποία κάποιοι επικαλούνται αλά καρτ, δεν είναι ευκαιριακό σύνθημα» συμπλήρωσε ο κ. Μπουκώρος ενώ στην δευτερολογία του επίσης αποκάλυψε ότι ο ίδιος, διαβλέποντας προσπάθεια αποσυσπείρωσης, πριν ένα μήνα πρότεινε να συμμετέχουν στο δημοτικό ψηφοδέλτιο οι βουλευτές και οι οι υποψήφιοι βουλευτές, πρόταση δεν έγινε αποδεκτή. Τέλος με αφορμή την πρόταση για τον Γ. Καλτσογιάννη, σημείωσε ότι «γίνεται για μία ακόμη φορά το ίδιο λάθος και τελικά όποιος θα είναι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη νομιμοποίηση της βάσης του κόμματος» και πρότεινε να γίνει νομαρχιακή συνέλευση.

«Μαριονέτα» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γ. Κίτσιο ο Γιώργος Μουλάς που επίσης επιτέθηκε προσωπικά στην κ. Μακρή , λέγοντας ότι «είναι τάτσι – μίτσι – κότσι με τον Σκοτινιώτη και εμείς οι μ…. κάναμε αντιπολίτευση. Τον Σκοτινιώτη τον αποδομήσαμε εμείς όταν έφυγε η Μακρή» ενώ επίσης αιχμές άφησε και για τον κ. Σούρλα. Ο ίδιος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση που έχει περιέλθει η παράταξη και επιφυλάχτηκε για τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος.

«Κουράστηκα να ακούω ότι στηρίζω το Σκοτινιώτη. Η ετερόκλητη συμμαχία Σκοτινιώτη – Παπατόλια – δύο αποτυχημένων- είναι καταδικασμένη» ήταν η απάντηση της κ. Μακρή που υπογράμμισε επίσης ότι «το κόμμα θα πάει στις εκλογές του Δήμου Βόλου με δική του υποψηφιότητα» αφού ήδη η ίδια εμμέσως πλήν σαφώς είχε «ξεκινήσει» τη διαδικασία για νέο υποψήφιο, πιέζοντας τον κ. Μιτσικό για να παραιτηθεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου