ΤΟΠΙΚΑ

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν Πορταριά ~ ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

ολοι-οι-δρόμοι-οδηγούν-πορταριά-ελλιπ-274433

Οικογένεια Γάλλων έφθασε να αναζητά το camping Συκιά στην Πορταριά και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω

Εκτοπισμένο από τον οδικό «χάρτη» στον Περιφερειακό Βόλου φαίνεται ότι είναι το Νότιο Πήλιο. Επισκέπτης που θα θελήσει να κάνει χρήση του περιφερειακού για να επισκεφθεί το Πήλιο, θα καταλήξει αναγκαστικά στην Πορταριά, αφού όλοι οι δρόμοι, βάση των πινακίδων, οδηγούν στο συγκεκριμένο προορισμό…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μόλις το περασμένο Σάββατο, οικογένεια Γάλλων, βρέθηκε με το αυτοκινούμενο τροχόσπιτό της, στην Πορταριά, να ζητά πληροφορίες για το πού είναι το camping Συκιά! Ο οδηγός ενημερώθηκε ότι πρέπει να πάρει το δρόμο της επιστροφής και μέσα από διαφορετικό δρομολόγιο, να φθάσει στον προορισμό του.

Δεν είναι όμως το μοναδικό περιστατικό. Πολλοί τουρίστες που για πρώτη φορά επισκέπτονται την περιοχή και επιλέγουν τον περιφερειακό δρόμο για να αποφύγουν την κίνηση από το κέντρο της πόλης, που ενδεχομένως τους μπερδέψει, βρίσκονται «αναγκαστικά» στην Πορταριά, έστω κι αν ο προορισμός τους είναι κάποιο άλλο χωριό για παράδειγμα στο Νότιο Πήλιο.

Ο τουριστικός κόσμος της περιοχής, κάνει λόγο για ελλιπέστατη σήμανση του Περιφερειακού Βόλου, όπου όλοι οι δρόμοι οδηγούν… στην Πορταριά.

Στις πινακίδες, δεν περιλαμβάνεται κανένας άλλος προορισμός. Δεν υπάρχει πινακίδα που να δείχνει τη διαδρομή για το Νότιο Πήλιο για παράδειγμα ή χωριά – κόμβους. Ετσι, αρκετές φορές έχει καταγραφτεί το γεγονός,τουρίστες να αναζητούν την Αργαλαστή στην Πορταριά και να αναγκάζονται να διανύουν διπλά χιλιόμετρα για να μπουν εντός… πορείας.

«Ημουν νιος και γέρασα. Η ελλιπέστατη σήμανση όχι μόνο στον Περιφερειακό αλλά και στην εθνική όπου ο Βόλος δεν αναφέρεται πουθενά μαζί με το Πήλιο ως προορισμός, είναι χρόνιο πρόβλημα, το οποίο έχουμε πολλάκις επισημάνει αλλά τίποτα δεν έχει διορθωθεί», αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κων. Λεβέντης.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει η σήμανση και ταυτόχρονα να ληφθούν μέτρα για την τοποθέτηση ομοιόμορφων καλαίσθητων πινακίδων μπροστά από κάθε δημοτικό διαμέρισμα που να κατευθύνουν τον τουρίστα σωστά στον προορισμό του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου