ΤΟΠΙΚΑ

Νομικά εναντίον ενημερωτικής ιστοσελίδας

νομικά-εναντίον-ενημερωτικής-ιστοσε-276964

Νομικά εναντίον ενημερωτικής ιστοσελίδας που ανήκει σε όμιλο με freepress εφημερίδα, πρόκειται να κινηθεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνης.

Ο κ. Μπασδάνης και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, βρέθηκαν στο στόχαστρο της ιστοσελίδας, η οποία χθες ανάρτησε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «το Επιμελητήριο μοιράζει χρήμα των μελών του γιανα διοργανωθεί το «Αντάμωμα των Βλάχων», να πραγματοποιηθούν αγώνες καράτε κ.λπ., αλλά και να μεταβούν σύσσωμοι στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα γίνει η Γ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος».

Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού δημοσιεύματος, ο κ. Μπασδάνης, έσπευσε να διαψεύσει τηλεφωνικώς σε τηλεοπτική εκπομπή της TRT, υποστηρίζοντας ότι το Επιμελητήριο δεν μοιράζει χρήματα δεξιά και αριστερά, αλλά διαθέτει κονδύλια για στοχευμένες δράσεις με προστιθέμενη αξία.

«Δεν πετάμε χρήματα. Κάνουμε χρηστή διαχείριση. Δεν μπορεί το συγκεκριμένο μέσο να προσπαθεί να ακυρώσει όποια προσπάθεια γίνεται σε τοπικό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Μπασδάνης, συνδέοντας την επίθεση αυτή με παλιότερο αίτημα του ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης, για χρηματοδότησή του από το Επιμελητήριο με το ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνέδριο με θέμα «Τουρισμός και προοπτικές ανάπτυξής του».

Για το συγκεκριμένο συνέδριο, η διοικητική επιτροπή είχε εγκρίνει ομόφωνα τη διάθεση ποσού ύψους 500 ευρώ, τα οποία όμως ο ιδιοκτήτης ΜΜΕ φέρεται να μην αποδέχθηκε, προφανώς επειδή -σύμφωνα με τον κ. Μπασδάνη- θεωρήθηκαν «ψίχουλα».

Απάντηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας στον απόηχο της τηλεοπτικής παρέμβασης του κ. Μπασδάνη, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, «συκοφάντησε τον όμιλο λέγοντας ψέματα», φαίνεται ότι προκαλεί και νέα αντίδραση.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μπασδάνης ανέφερε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικώς κατά του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη ΜΜΕ και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί πιέσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου