ΤΟΠΙΚΑ

Ο αγώνας την Κυριακή στην Καρδίτσα… αφετηρία για ακόμη ψηλότερα

ο-αγώνας-την-κυριακή-στην-καρδίτσα-α-851206

Ο αγώνας της Κυριακής για τον Ολυμπιακό στην Καρδίτσα, εκτός από ένα κλασσικό θεσσαλικό ντέρμπι, αποτελεί πλέον για τη βολιώτικη ομάδα ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στην προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός να ξαναβρεθεί στην κορυφή και να κερδίσει την επάνοδό του στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι στην Καρδίτσα, όπως και στο επόμενο έδρας με την Λαμία, θέλει οπωσδήποτε νίκες ώστε να βρεθεί στην κορυφή και στη συνέχεια να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τόσο την έδρα όσο και την νοοτροπία νικητή που έχει αποκτήσει και να κερδίσει όλα τα ματς, έστω και αν αυτό γίνεται με αρκετό άγχος. Στα δύο τελευταία παιχνίδια στο Βόλο ο Ολυμπιακός πήρε έξι σημαντικούς βαθμούς στις καθυστερήσεις με δύο χρυσές αλλαγές του Κώστα Σταματίου, αρχικά τον Αλέξη Γιακάκογλου και την περασμένη Κυριακή τον Βαγγέλη Διαμαντή. Πάντως το γεγονός ότι μέχρι τώρα ο Μπέντζιαμιν Σινσέι δεν έδειξε τα καλά στοιχεία που τον συνόδευαν, το ότι ο Ενκούλο δεν εμφανίστηκε στο Βόλο από την ημέρα που υπέγραψε το συμβόλαιό του και το ότι ο Γκίτσης αποτελεί παρελθόν πριν αποτελέσει παρόν, αναγκάζει τον Κώστα Σταματίου, εκτός απ’ το ότι δικαιώνεται, να εμπιστεύεται περισσότερο τους μικρούς, αφού οι εναλλακτικές λύσεις πλέον δεν υπάρχουν. Οι Γιακάκογλου και Διαμάντης έχουν ξελασπώσει σε δύο παιχνίδια τον Ολυμπιακό, ενώ το ζητούμενο για την ομάδα του Βόλου είναι η συνέχεια και πάνω απ’ όλα όλοι βλέπουν το παιχνίδι στην Καρδίτσα.
Ο Ολυμπιακός θέλει στην Καρδίτσα την 13η νίκη του και να παραμείνει μόνος στη 2η θέση με δυο βαθμούς διαφορά από την κορυφή, εκτός κι αν στραβοπατήσει ο Πιερικός στην Καβάλα.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας στην ουσία απαγόρευσε την οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων από τον Βόλο λόγω αδυναμίας, αλλά οι Βολιώτες θα μεταβούν σίγουρα στην θεσσαλική πόλη και θα προμηθευθούν εισιτήρια από τα εκδοτήρια του Σταδίου
Για τη συνέχεια αυτό που δεν θέλει με τίποτα είναι άλλες απώλειες έδρας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι θα μπορούσε να ήταν στην κορυφή, αν δεν «πετούσε» πολύτιμους βαθμούς στο Βόλο.
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει δώσει μέχρι τώρα τα περισσότερα εντός έδρας ματς (12), σε σχέση με τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα, δίχως ωστόσο να έχει αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα. Έχει χάσει δέκα βαθμούς ως γηπεδούχος, τη στιγμή που ο Πιερικός έχει απολέσει μόλις δύο, ο Θερμαϊκός τέσσερις και η Λαμία επτά.
Στα παιχνίδια που απομένουν έως την λήξη της αγωνιστικής περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να δώσουν άλλα 4 ματς στο Βόλο και επτά εκτός έδρας, ενώ θα κάνουν και το ρεπό τους. Ρίχνοντας μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, θα δούμε πως ο Ολυμπιακός, αν θέλει να ελπίζει στην άνοδο στην Β Εθνική, δεν θα πρέπει να έχει βαθμολογικές απώλειες. Και αυτό γιατί θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Βόλο και τους άλλους τρεις συνδιεκδικητές της ανόδου, κρατώντας την τύχη στα χέρια του. Στην περίπτωση που κερδίσει και τα τρία ντέρμπι, με πρώτο αυτό την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου με την Λαμία στο Βόλο, θα βρεθεί κοντά στην υλοποίηση του στόχου, από τη στιγμή μάλιστα που θα υπερτερεί ακόμη και σε ισοβαθμία με τον Πιερικό και τη Λαμία (έχει αποσπάσει ισοπαλίες στον πρώτο γύρο). Στο παιχνίδι με τον Θερμαϊκό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί με 2-0, που είναι και η μοναδική ήττα που έχουν στο πρωτάθλημα.
Βέβαια και τα περισσότερα από τα εκτός έδρας παιχνίδια δεν θα είναι εύκολα. Αν εξαιρέσουμε την Αναγέννηση Καρδίτσας, το Πολύκαστρο, την Καβάλα και τον Εθνικό Κατερίνης, που θεωρητικά δεν κινδυνεύουν (χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει εύκολα), οι αναμετρήσεις με την Δόξα Δράμας, τον ΠΑΟΝΕ και την Γραβιά θα είναι «φωτιά». Και οι τρεις αυτές ομάδες δίνουν τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και θα είναι σκληρά «καρύδια» για τους «ερυθρόλευκους».
Πάντως δύσκολα παιχνίδια έχουν να δώσουν και οι άλλες ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, ενώ πιστεύουμε πως τα ντέρμπι θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση τίτλος. Ο Πιερικός θα παίξει εκτός έδρας με Ολυμπιακό, Λαμία και εντός με Θερμαϊκό, η Λαμία έχει να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό στο Βόλο και θα υποδεχθεί τον Πιερικό, ενώ ο Θερμαϊκός έχει δύο ντέρμπι εκτός έδρας με Πιερικό και Ολυμπιακό.
Για το παιχνίδι της Κυριακής στην Καρδίτσα ο Κώστας Σταματίου ελπίζει ότι θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Βάλτερ Μασάντο, που προέρχεται από τραυματισμό, όσο και τον Αλέξη Βεργώνη που έλειψε δύο αγωνιστικές λόγω τιμωρίας, ενώ ήταν και τραυματίας. Την περασμένη Κυριακή συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό καρτών ο Άκης Πέτρου και ο Θοδωρής Πακάλτσης, οι οποίοι όμως θα παίξουν στα ντέρμπι με Καρδίτσα και Λαμία και θα εκτίσουν την ποινή των δύο αγωνιστικών στο Πολύκαστρο και στο ματς του Βόλου με την Άρτα.
*Το Κυριακάτικο ματς ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα διευθύνει ο Ι. Παπουτσής (Σερρών).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου