ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία για το τζάμπολ του Final4 κυπέλλου μπάσκετ γυναικών

στην-τελική-ευθεία-για-το-τζάμπολ-του-final-851206

Δύο ημέρες απομένουν για το τζάμπολ στο Final 4 του κυπέλλου μπάσκετ γυναικών που θα φιλοξενήσει η Μαγνησία το διήμερο 24 και 25 Φεβρουαρίου και οι διοργανωτές έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες, προσέχοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και στοχεύοντας σε μια άψογη διοργάνωση. Ο Βόλος θα φιλοξενήσει το όγδοο Final 4 της ιστορίας του γυναικείου μπάσκετ και οι φορείς αισιοδοξούν ότι θα μείνει σε όλους αξέχαστο.
Η ΕΟΚ και η ΕΣΚΑΘ σε συνεργασία με τον ΑΟΝΑΜ, τον ΑΟΔΒ – ΕΑΚ και τον ΑΟΔΝΙ, έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας την σημαντική αυτή διοργάνωση και ποντάρουν και στην παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του ΕΑΚ της Νέας Δημητριάδας, προκειμένου η όλη τους προσπάθεια να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Αλλωστε οι φίλαθλοι θα ανταμειφθούν με πλούσιο θέαμα από τις πρωταγωνίστριες του μπάσκετ στην Ελλάδα, μια και το παρών στο θα δώσουν τέσσερις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας.
Η περσινή νταμπλούχος ομάδα των Εσπερίδων, ο Πανιώνιος που προβάλλει το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, η Καστοριά και η Siemens, θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του κυπέλλου. Οι ομάδες θα φτάσουν στην Μαγνησία αύριο Παρασκευή και θα προπονηθούν στο γήπεδο του ΕΑΚ. Στις 3μμ στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του ΕΑΚ θα δοθεί συνέντευξη από τους διοργανωτές, στην οποία θα μιλήσουν και οι προπονητές των τεσσάρων φιναλίστ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό το βλέμμα του προέδρου της ΕΟΚ κ. Μιαούλη που θα βρίσκεται στον Βόλο από το Σάββατο.
Από το 2000 έως σήμερα εφαρμόζεται η διεξαγωγή Final Four από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μιας μίνι-διοργάνωσης δηλαδή με τους τέσσερις φιναλίστ να παίζουν για το τρόπαιο σε ένα γήπεδο και σε δύο ή τρεις ημέρες, δίνοντας έτσι στην τελική φάση του θεσμού έναν τόνο γιορτής του αθλήματος. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μόνο ο τελικός. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι σε τελικό κυπέλλου έχει συμμετάσχει το 1997 στην Κατερίνη η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, όπου είχε ηττηθεί με 57-55 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που είχε στεφθεί τροπαιούχος. Το γυναικείο μπάσκετ στην πόλη με την παρουσία της Αρτέμιδος βρίσκεται ξανά σε ανοδική τροχιά και τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν στην ανάπτυξη και την προβολή του.
Να θυμίσουμε ότι η Μαγνησία είχε φιλοξενήσει και το 2001 το 2ο Final 4 του κυπέλλου γυναικών στο κλειστό της Ν. Ιωνίας και το τρόπαιο τότε είχε κατακτήσει ο ΔΑΣΑΛ.
Το πρόγραμμα των αγώνων:
ΣΑΒΒΑΤΟ
16.30 Siemens – Εσπερίδες
19.00 Πανιώνιος – Καστοριά
ΚΥΡΙΑΚΗ
16.30 Μικρός τελικός
19.00 ΤΕΛΙΚΟΣ (TV)
Απονομές
Σεμινάριο προπονητών
Παράλληλα με την διοργάνωση του Final 4, θα διεξαχθεί σεμινάριο προπονητών στο κλειστό του Αδαμόπουλου με ομιλητές τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κυρατζή, Νικόλαο Μαρίνο, Κωνσταντίνο Μίσσα, Παναγιώτη Αρβανίτη, Νικόλαο Αποστολίδη και Σωτήρη Κοκκινόπουλο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τους προπονητές και τους γυμναστές που θέλουν να το παρακολουθήσουν και καλούνται όλοι τους να δώσουν το παρών.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:
ΣΑΒΒΑΤΟ
9.00 – 10.15, Αρβανίτης Κ., Δευτερεύοντας αιφνιδιασμός
10.30 -11.45, Κοκκινόπουλος Σ., Επιθετικές κινήσεις ποστ
12.00 -13.15, Μαρίνος Ν., Επιθετικό σύστημα πολλαπλών επιλογών
ΚΥΡΙΑΚΗ
9.00 -10.15 Κυρατζής Κ., Επιθετικό transition και γρήγορες επιθέσεις
10.30-11.45 Αποστολίδης Ν., Αμυντική συνεργασία δύο παικτών
12.00 -13.15 Μίσσας Κ., Προσωπική άμυνα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου