Βήματα πίσω από την ΑΓΕΤ

βήματα-πίσω-από-την-αγετ-280606

Στη χθεσινή συνάντηση που έγινε στην Παιανία το κλίμα ήταν σαφώς καλύτερο από τις προηγούμενες συζητήσεις

Ενδείξεις σύγκλισης διαφαίνονται μεταξύ σωματείων και ΑΓΕΤ όσον αφορά τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση, εάν και υπάρχουν ακόμη «γκρίζες» ζώνες στη διαπραγμάτευση.

Το κλίμα στη χθεσινή συνάντηση στην Παιανία ήταν καλύτερο από τις προηγούμενες τρεις συναντήσεις και αυτό όπως τόνιζαν οι συνδικαλιστές των σωματείων της ΑΓΕΤ Ηρακλής δικαιώνει κυρίως την επιλογή τους να παραμείνουν στο διάλογο προκειμένου να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν μέχρι τέλους.

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σίγουρο ότι θα υπάρξει συμφωνία αφού σύμφωνα με τα σωματεία υπάρχουν θέματα που ακόμη παραμένουν ανοιχτά, όπως η οικονομική ενίσχυση στο επίδομα αδείας, τα έκτακτα επιδόματα, τα χρήματα για τους βαρδιάνους και φυσικά οι τριετίες.

Σε αυτά τα ζητήματα η εταιρεία ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί ενώ η επίκληση της μειωμένης ζήτησης και της μειωμένης παραγωγής επαναλήφθηκε εκ μέρους των εκπροσώπων της διοίκησης όπως επίσης και η ανάγκη να συνεχιστεί η αναδιάρθρωση σε όλους τους παραγωγικούς τομείς.

Εκ μέρους των σωματείων θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ξεκαθαριστεί εξαρχής ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνουν αποδεκτές προτάσεις για τη μείωση των τριετιών και τον υπολογισμό τους με βάση τις πωλήσεις της εταιρίας και εάν επιτευχθεί ο στόχος των 2,5 εκ. τόνων στην εγχώρια αγορά, ούτε να υπολογίζονται τα επιδόματα γάμου, ανθυγιεινής εργασίας και διαχειριστικών λαθών επί του βασικού μισθού και ημερομισθίου.

Τα σωματεία επίσης σε μία κίνηση καλής θέλησης έχουν προτείνει την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων χωρίς όμως αυτή η πρόταση να βρει αποδέκτες αφού το κυρίαρχο για την εταιρεία είναι οι περικοπές σε επιδόματα και στις αμοιβές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου