ΤΟΠΙΚΑ

Δάσκαλοι Εφαρμόζουν… prive ωράριο!

δάσκαλοι-εφαρμόζουν-prive-ωράριο-851206

Δικό του πρόγραμμα διδασκαλίας ακολουθεί δημοτικό σχολείο στη Ν. Δημητριάδα, στέλνοντας νωρίτερα τους μαθητές στο σπίτι τους. Και αυτό όχι επειδή υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών και δεν μπορεί να καλυφθεί το καθορισμένο ημερήσιο πρόγραμμα, αλλά διότι οι δάσκαλοι επέλεξαν να μην… πιέσουν τους μαθητές με φουλ διδακτικές ώρες, αλλά να τους αφήσουν πρώτα να προσαρμοστούν, όπως οι ίδιοι φέρεται να λένε.
Τις διαμαρτυρίες γονέων μαθητών του δημοτικού σχολείου σχετικά με το πρόωρο καθημερινό σχόλασμα δέχθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Κ. Ζίκος ερωτηθείς χθες σχετικά διευκρίνισε ότι η διαδικασία του μειωμένου ημερήσιου ωραρίου τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς μπορεί να ακολουθηθεί μόνο για την προσαρμογή των μαθητών της Α’ τάξης.
Ωστόσο μαζί με τα «πρωτάκια» του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου το τελευταίο κουδούνι, αντί στη 1:15 το μεσημέρι χτυπάει στις 12:30 για τους μαθητές και των υπόλοιπων τάξεων.
Ο κ. Ζίκος ανέφερε ότι δεν λείπουν δάσκαλοι από τη σχολική μονάδα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί το νωρίτερα από το κανονικό κλείσιμο του σχολείου. Σήμερα το ποιος έχει την ευθύνη της συγκεκριμένης απόφασης θα διερευνήσει σχολικός σύμβουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί το σχολείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου