ΤΟΠΙΚΑ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Μέχρι τις 8.30 το βράδυ

κτηματολογιο-μέχρι-τις-8-30-το-βράδυ-851206

Με παράταση του ωραρίου λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου στο Βόλο, όπως και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, από προχθές, ευελπιστεί το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι θα μπορέσει να συγκινήσει τους ιδιοκτήτες για την υποβολή των δηλώσεων για το Κτηματολόγιο.
Ειδικότερα το Κτηματολογικό Γραφείο που δέχεται τις αιτήσεις των ιδιοκτητών και που λειτουργεί από τον περασμένο Ιούνιο σε χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία λειτουργεί πλέον από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ, ενώ λειτουργεί και τα Σάββατα από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 μετά το μεσημέρι.
Πάντως πολλοί Βολιώτες, που είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν τη δήλωση, φαίνεται πως ποντάρουν στην επόμενη παράταση, αφού από τα τέλη Αυγούστου που ανακοινώθηκε η μετάθεση της προθεσμίας για τις 31 Οκτωβρίου, οι ουρές εξαφανίστηκαν και υποβάλλονται λιγότερες δηλώσεις σε σύγκριση με αυτές που υποβάλλονταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα στη μείωση της προσέλευσης στους χώρους του Πανθεσσαλικού συνέβαλε και η απεργία των δικηγόρων για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Ο κ. Σουφλιάς πάντως έχει δηλώσει ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση, αλλά και σε αυτή την περίπτωση το ελληνικό δαιμόνιο θα βρει τρόπους. Έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους διάφορα γραφεία που αναλαμβάνουν τη συμπλήρωση δηλώσεων, μάλιστα ορισμένα υπόσχονται πολλαπλές υπηρεσίες, όπως παραλαβή των εντύπων από το χώρο του ιδιοκτήτη και κατάθεσή τους, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές.
Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν έχουν υποβάλει την αίτησή τους για το Κτηματολόγιο πριν την προσέλευσή τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μαζί με τη δήλωση, θα πρέπει να καταθέσουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά:
– Αντίγραφο συμβολαίου για το ακίνητο. Προαιρετικά τοπογραφικό και πιστοποιητικό μεταγραφής στο υποθηκοφυλάκειο
– ταυτότητα ή διαβατήριο
– Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ή λογαριασμού για πιστοποίηση του ΑΦΜ
– Παράβολο κατάθεσης του «κτηματόσημου» σε συμβεβλημένη τράπεζα
– Δήλωση ακινήτου μία για κάθε δικαίωμα (πλήρης κυριότητα, επικαρπία, ψιλή κυριότητα κλπ)
Υπενθυμίζεται πως η δήλωση μπορεί να αποσταλεί είτε με συστημένη επιστολή μέσω των ΕΛΤΑ είτε μέσω του διαδικτύου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου