ΑΛΜΥΡΟΣ

Πάνε κι έρχονται οι γιατροί

πάνε-κι-έρχονται-οι-γιατροί-282236

Παροχές υπηρεσιών υγείας μετ’ εμποδίων για τους δημότες λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού

Υπηρεσίες υγείας μετ’ εμποδίων για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, που βλέπουν τόσο το Κέντρο Υγείας όσο και τα περιφερειακά ιατρεία της περιοχής να αποδυναμώνονται εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού αλλά και των διαρκών μετακινήσεων γιατρών προς την Αλόννησο προκειμένου να καλύψουν ιατρικές ανάγκες του νησιού.

Γενικοί γιατροί που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και τα περιφερειακά ιατρεία, συχνά- πυκνά παίρνουν «φύλλο πορείας» και καλούνται να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους στην Αλόννησο για διάστημα μιας εβδομάδας καλύπτοντας το κενό γενικού γιατρού που συνταξιοδοτήθηκε.

Η πρακτική που ακολουθείται αφήνει, σύμφωνα με τους γιατρούς, ακάλυπτο σημαντικό μέρος του πληθυσμού, κάθε φορά που ένας γιατρός απομακρύνεται από το ιατρείο του για να υπηρετήσει στην Αλόννησο.

Κι αυτό γιατί ήδη το ιατρικό προσωπικό θεωρείται λιγοστό σε σχέση με τις ανάγκες των κατοίκων. Παιδίατρος ακόμη δεν υπάρχει, ενώ οι υπόλοιποι γιατροί, υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν όχι άδεια αλλά ούτε ρεπό να πάρουν, εξαιτίας του όγκου της δουλειάς.

Οι μετακινήσεις -σύμφωνα με τους γιατρούς- επιτείνουν το πρόβλημα εξυπηρέτησης των ασθενών της περιοχής. «Κάθε φορά που ένας γιατρός φεύγει, το ιατρείο μένει ακάλυπτο», αναφέρει γιατρός της περιοχής.

Κληθείς πάντως να σχολιάσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στον Αλμυρό, εξαιτίας των συνεχών μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού προς την Αλόννησο, ο διοικητής του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου, Κων. Καραμπάτσας, σημείωσε ότι πρόκειται για πολιτική που συμφωνήθηκε με το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου και τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας του Νομού. «Μέχρι να καλυφθεί η θέση γενικού γιατρού στην Αλόννησο μετά τη συνταξιοδότηση του μοναδικού που υπήρχε στο νησί, οι γιατροί από τα κέντρα υγείας καλούνται να προσφέρουν εκ περιτροπής τις ιατρικές υπηρεσίες τους στους νησιώτες – κατοίκους. Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια και διαφανή διαδικασία, χωρίς μονομέρειες και αποκλεισμούς», σημείωσε ο κ. Καραμπάτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου