ΤΟΠΙΚΑ

Στρατιωτικός εκσυγχρονισμός στη Μόσχα

στρατιωτικός-εκσυγχρονισμός-στη-μόσ-851206

Η Ρωσία θα αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 27% μέσα στο 2009, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Την ίδια στιγμή, δύο ρωσικά βομβαρδιστικά TU-160 πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από τα διεθνή ύδατα της ανατολικής ακτής της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία. «Σχεδόν 2,4 τρισεκατομμύρια ρούβλια (94,12 δισ. δολάρια) θα δοθούν για τις ανάγκες της εθνικής άμυνας και της ασφάλειας (το 2009)» αναφέρει, σύμφωνα με το Interfax, ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Αυτή είναι μία αύξηση της τάξεως του 27%».
Εν τω μεταξύ, ο Βλαντίμιρ Ντρικ, εκπρόσωπος του αρχηγού της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι δύο ρωσικά βομβαρδιστικά «απογειώθηκαν (τη Δευτέρα) από τη βάση Ελ Λιμπερταδόρ της Βενεζουέλας στις 16:30 ώρα Μόσχας, (15:30 ώρα Ελλάδας), πέταξαν προς την κατεύθυνση της Βραζιλίας κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Λατινικής Αμερικής πάνω από διεθνή ύδατα. Στις 22:20 (21:20 ώρα Ελλάδας), τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο της Βενεζουέλας» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Η πτήση αυτών των αεροπλάνων της Αεροπορίας Μακράς Ακτίνας Δράσης διεξήχθη ολόκληρη με αυστηρή συμμόρφωση προς τους διεθνείς κανονισμούς χρήσης του εναέριου χώρου πάνω από διεθνή ύδατα, χωρίς να παραβιαστούν τα σύνορα άλλων χωρών» υπογράμμισε ο Βλ. Ντρικ.
Ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από τις πτήσεις αυτές.
Τα βομβαρδιστικά, τα οποία έφτασαν στις 10 Σεπτεμβρίου στη Βενεζουέλα, θα αναχωρήσουν από το Καράκας την Πέμπτη και θα προσγειωθούν την επόμενη ημέρα στη Ρωσία έπειτα από περίπου 15 ώρες πτήσης.
Τα δύο TU-160 θα πετάξουν πάνω από τα διεθνή ύδατα του Ατλαντικού και του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου