ΤΟΠΙΚΑ

Επεσε μαχόμενος από τον… Ιμπραΐμοβιτς!

επεσε-μαχόμενος-από-τον-ιμπραΐμοβι-851206

Ζλάταν κερνούσε… Μαντσίνι και Αντριάνο… έπιναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από την Ιντερ στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ειδικά η εικόνα (ειδικά) του δεύτερου ημιχρόνου δεν ανταποκρίνεται στο τελικό σκορ, με το «τριφύλλι» να τα δίνει όλα στην επανάληψη για να ισοφαρίσει (έκανε το καλύτερο ημίχρονο της φετινής σεζόν), αλλά στη… σούμα, προδόθηκε από τα λάθη (για άλλη μια φορά) στην άμυνα και την μεγάλη κλάση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος μπορεί να μη σκόραρε, αλλά και τα δύο γκολ της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο είναι… δικά του.
Από ασίστ του Σουηδού, ο οποίος ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν ασταμάτητος, ο Μαντσίνι σκόραρε στο 27’ και ο Αντριάνο στο 85’ για να χαρίσουν στην Ιντερ το «διπλό» και μια πρεμιέρα με το… δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά έπειτα από δύο ήττες στις δύο προηγούμενες πρεμιέρες της.
Οι εκπλήξεις από το αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού δεν έλειψαν, με τον Μουν να παίρνει θέση στην ενδεκάδα αντί του Γκάμπριελ, ενώ ο Κλέιτον πήρε θέση πίσω από τον Σαλπιγγίδη που… μετατοπίστηκε και ξεκίνησε αντί του Σόουζα στην επίθεση. Κατά τα άλλα, η διατήρηση του Σιμάο στο κέντρο της άμυνας και η τοποθέτησή του πάνω στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ως προσωπικού «φρουρού» του Σουηδού δεν απέδωσε, με τον Γκούμα να είναι σε έναν πιο «ελεύθερο» ρόλο.
Ο «Ιμπρα» ήταν πραγματικό «θωρηκτό» και κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, δημιουργούσε μεγάλους κινδύνους για την εστία του Γκαλίνοβιτς. Εξάλλου, μετά τις δύο ευκαιρίες που έχασε ο ίδιος (τετ α τετ στο 11 και σουτ στο 19 που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκαλίνοβιτς) στο 27 έκανε ό,τι ήθελε Σιμάο και Νίλσον και σέρβιρε στον Μαντσίνι… μισό γκολ, για το 0-1, σε μία φάση χαρακτηριστική της κλάσης του.
Γενικώς ο Σουηδός ήταν η μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος για άλλη μια φορά επέδειξε αμυντικές αδυναμίες και δεν μπόρεσε να τον σταματήσει, την ώρα που οι Μαντσίνι και Κουαρέσμα άλλαζαν συνεχώς θέσεις αριστερά και δεξιά. Η επιθετική τριπλέτα της Ιντερ όποτε μπορούσε και είχε την μπάλα ήταν επικίνδυνη, με την ομάδα του Μουρίνιο να δίνει χώρο στον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά το γκολ των «νερατζούρι».
Από την πλευρά τους οι «πράσινοι», με τις δεδομένες αμυντικές αδυναμίες, είχαν κορυφαίο τον… Μουν, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το χώρο που βρήκε από τη δεξιά πλευρά, με τον Μάξγουελ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από το Νοτιοαφρικανό και τον Βύντρα, δημιούργησε «ρήγματα» και ήταν ο δημιουργός της καλύτερης φάσης του Παναθηναϊκού, αφού το σουτ του στο 42 κόντραρε σε πόδι αμυντικού και προσέκρουσε στο δοκάρι του Σέζαρ που απλώς… κοιτούσε.
Ο Μουν λοιπόν ήταν η πιο αξιόπιστη πηγή… δημιουργίας για το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος, με τον Σαλπιγγίδη να αναγκάζεται να βγει στα πλάγια για να πάρει την μπάλα και τον Μάτος να προσπαθεί… μόνος του στο κέντρο, αφού ο Ζιλμπέρτο είχε «αλληλοεξουδετερωθεί» με τον Βιεϊρά, όντας από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια του ματς ελέω και… κοινού παρελθόντος στην Άρσεναλ.
Στην επανάληψη οι Ιταλοί συνέχισαν να δίνουν χώρο στον Παναθηναϊκό (ο Ζλάταν αυτή τη φορά δεν βρήκε τους χώρους για να κινηθεί όπως στο πρώτο 45λεπτο), ο οποίος πήρε ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες στο γήπεδο, με τον Ζιλμπέρτο να ανεβάζει την απόδοσή του και τον Μουν να συνεχίζει να κάνει τα… δικά του από τα δεξιά. Στο 53 οι «πράσινοι» έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά ο Κλέιτον δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία μια φάση που άρχισε από τα πόδια του…
Η υπεροχή του «τριφυλλιού» στο δεύτερο μέρος ήταν καθολική, με τον Ιβανσιτς να βοηθά κι αυτός με τις πλαγιοκοπήσεις του κι αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες. Στο μεταξύ, με τις αλλαγές του ο Τεν Κάτε έφερε τα… πάνω κάτω στο σχήμα, αφού μετά το 70, ο Ζιλμπέρτο, μετά την έξοδο του Νίλσον και την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου, οπισθοχώρησε και έγινε κεντρικός αμυντικός και ο Σιμάο αριστερό μπακ.
Εκεί που ο Παναθηναϊκός πίεζε για να σημειώσει το πολυπόθητο γκολ, μια αντεπίθεση-φωτιά της Ιντερ έβαλε… τέλος, με τον Ζλάταν (και πάλι) να σερβίρει και τον Αντριάνο να σημειώνει το 0-2. Παρά την ήττα, οι 65.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αποθέωσαν στο τέλος τους παίκτες του Τεν Κάτε…
Κίτρινες: Κλέιτον – Ματεράτσι, Μαϊκόν.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μουν (82’ Σόουζα), Μάτος, Γκούμας, Κλέιτον, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (36’ Ιβανσιτς), Σιμάο, Βύντρα, Νίλσον (72’ Χριστοδουλόπουλος).
ΙΝΤΕΡ: Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μάξγουελ, Ιμπραΐμοβιτς, Μαϊκόν, Βιεϊρά (63 Μουντάρι), Καμπιάσο, Ματεράτσι, Μαντσίνι (81 Αντριάνο), Κουαρέσμα (62 Φίγκο).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου