ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο των Γ. Λούμα και Απ. Νάνου

επίσκεψη-στο-αεροδρόμιο-των-γ-λούμα-κα-284417

«Επίσκεψη στο Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα 31 Μάρτη οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Λούμας (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης) και Αποστόλης Νάνος (υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου) όπου συναντήθηκαν με τον αερολιμενάρχη κ. Κ. Ευσταθίου και τους εργαζόμενους.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο, τα ιδιαίτερα προβλήματα των εργαζομένων, με σοβαρότερο αυτό της αβεβαιότητας μπροστά στα σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασαν την ανησυχία τους γι αυτές τις εξελίξεις και την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην κυβερνητική πολιτική που έχει ως στόχο την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο των κρατικών αεροδρομίων που διαθέτει σήμερα η χώρα. Ανέδειξαν τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τους εργαζόμενους και για τους κατοίκους ιδιαίτερα των νησιών αλλά και των τουριστικών περιοχών.

Τόνισαν ότι τα αεροδρόμια αποτελούν τμήμα των κρίσιμων υποδομών της χώρας, σχετίζονται με τις συγκοινωνίες, τις αμυντικές ανάγκες αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ο στόχος ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων δεν είναι κυρίως ταμειακός αλλά σχετίζεται με την πολιτική απελευθέρωσης των αερομεταφορών και διαμόρφωσης του «ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού».

Το ζήτημα του ξεπουλήματος των αεροδρομίων δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά αλλά συνολικά το λαό και αυτή η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης πρέπει να συναντήσει την αντίθεση των εργαζομένων, των φτωχών επαγγελματοβιοτεχνών – εμπόρων και φτωχών αγροτών.

Τέλος, επισήμαναν ότι το ΚΚΕ και οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια στηρίζουν τις προσπάθειες των εργαζομένων, αναδεικνύουν αυτά τα ζητήματα, και καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, απολύσεων διαθεσιμότητας, αλλαγών των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου