ΤΟΠΙΚΑ

Υπάρχει μεταβολή του πολιτικού κλίματος;

υπάρχει-μεταβολή-του-πολιτικού-κλίμα-851206

Το ερώτημα του τίτλου είναι άσκοπο από τη στιγμή που ο ίδιος ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι «το αρνητικό κλίμα θα αλλάξει». Κατά συνέπεια κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες της κυβερνητικής παράταξης αποδέχονται ότι το πολιτικό κλίμα είναι αρνητικό για την κυβέρνηση. Περιττή λοιπόν οποιαδήποτε δικιά μας συνηγορία.
Πρόσθεσε ακόμα ο κ. Ζαγορίτης ότι ο πρωθυπουργός είναι γνώστης του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία. Θέλησε να μας πει ο γραμματέας ότι ο πρωθυπουργός δεν ζει σε γυάλινο πύργο. Βέβαια δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι εφόσον ο πρωθυπουργός γνωρίζει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, θα έπρεπε να έχει διαγνώσει εγκαίρως και τα λάθη των συνεργατών του υπουργών που οδήγησαν στη δημιουργία της συγκεκριμένης κατάστασης. Επειδή ο Καραμανλής -και αυτό είναι αποδεκτό- είναι ευφυής πολιτικός, δεν γίνεται πιστευτό ότι δεν αντελήφθη τι συμβαίνει. Είτε με την υπόθεση Βουλγαράκη είτε με τη Μονή Βατοπεδίου είτε με το φορολογικό νομοσχέδιο. Δικαιούμαστε επίσης να πιστέψουμε ότι δεν υπήρξε αυστηρός με τους συνεργάτες του. Συγκαταβατικός και άνθρωπος της παρέας, κοινωνικός και με μια έμφυτη λαϊκότητα ο πρωθυπουργός είναι εμφανές ότι δεν εξαντλεί την αυστηρότητα που περιγράφει φραστικά στις πράξεις των υπουργών του. Του θυμίζουμε ένα μικρό απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Κων/νου Καραμανλή, που είμαστε σίγουροι ότι το έχει διαβάσει: «Για να κυβερνήσω τον τόπο όπως πίστευα σωστά, στέγνωσα την ψυχή μου», έγραψε ο θείος του ως συμπέρασμα του πολιτικού του βίου.
Δεν είναι κατανοητή η μεγαλοψυχία του πρωθυπουργού προς τους υπεύθυνους υπουργούς του. Γι’ αυτό και δεν έχει σημασία πόσο κοστολογούνται τα μέτρα που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο ο σημερινός πρωθυπουργός ανέχεται τους συνεργάτες του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου