ΤΟΠΙΚΑ

Αλλο αντοχή και άλλο ανοχή

αλλο-αντοχή-και-άλλο-ανοχή-851206

Την ευθύνη των πράξεων ή παραλείψεών τους την έχουν οι ίδιοι οι πολιτικοί ηγέτες και δεν μετατοπίζεται ούτε σε συμβούλους ούτε σε συνεργάτες ούτε σε παρακεντέδες. Πράγματα αυτονόητα που ασφαλώς τα γνωρίζετε καλύτερα από μένα κ. πρόεδρε.
Δεν γνωρίζω ποιοι σύμβουλοί σας εισηγήθηκαν αυτή την άκρως απογοητευτική, ακόμη και για τους ίδιους τους οπαδούς σας, τακτική που ακολουθήσατε με την εμφάνιση σας στην Θεσσαλονίκη. Όπου, ως μη οφείλατε, παρείχατε πλήρη κάλυψη στις «νομότυπες» επιχειρηματικές δραστηριότητες του υπουργού σας.
Άλλοτε, όντας στην αντιπολίτευση, όταν δεν διακυβευόταν τίποτα, διαγράψατε εν ριπή οφθαλμού τέσσερα κορυφαία στελέχη της παράταξής σας. Τώρα που διακυβεύεται η αναίρεση της δημόσιας εικόνας που κτίσατε, δεσμευόμενος με τις φράσεις «μηδενική ανοχή» και «καμιά ολιγωρία δεν συγχωρείται», γιατί κάνατε αυτή την επιλογή να εμφανισθείτε ως καθυστερημένος… Βουλγαρακοκτόνος; Γιατί έπρεπε να κλείσει η ψαλίδα των δημοσκοπήσεων κάτω και από τα όρια του στατιστικού λάθους, για να καταλάβετε ότι κάτι περίμεναν οι πολίτες από σας;
Όπως φάνηκε και από την συνέντευξη του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, το κλείσιμο αυτό δεν είναι τόσο επίτευγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο κυρίως είναι απόδειξη δικών σας λαθών.
Ένας λαός που εξακολουθεί να σας στηρίζει παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζει και παρά τα τόσα μη δημοφιλή μέτρα που είστε αναγκασμένος να προωθείτε, έχει την αξίωση να σέβονται τις θυσίες του.
«Να γίνω χαλί να πατήσεις» λέει από τη μια πλευρά ο λαός μας, εκφράζοντας την καλή του προαίρεση, τη διάθεσή του να προσφέρει. Αλλά από την άλλη προειδοποιεί εκείνους που θα τολμούσαν να δείξουν ασέβεια στην προσφορά του: «Αλίμονό σου όμως, αν φτύσεις την ώρα που περνάς».
Είναι λοιπόν τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι άλλο είναι η αντοχή στις δοκιμασίες και άλλο η ανοχή απέναντι στις εξυπνάδες, την αλαζονεία και τον ευατουλισμό κάποιων συνεργατών σας;
Αντοχή στις θυσίες ναι. Αλλά απέναντι στις προκλήσεις «μηδενική ανοχή».
Ελπίζω την επόμενη φορά να μην εμφανισθείτε να λειτουργείτε σαν… τα χρηματοκιβώτια των τραπεζών που έχουν μηχανισμό καθυστέρησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου