ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Επέτειο
Μαύρη επέτειο για τη Ν.Δ σήμερα. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δεύτερη εκλογική νίκη της, μόνο που αυτή η “επέτειος” θα γιορταστεί με… πλερέζες μετά και το πρώτο γκάλοπ ύστερα από αρκετά χρόνια που δείχνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται… Δύσκολοι καιροί για τους κυβερνώντες.
Β.Κ

Στήριξη
Ο κ. Παπατόλιας είχε συνάντηση χθες με το δήμαρχο Αλοννήσου και εκπροσώπους της ΜΟΜ και έδωσε πλήρη κάλυψη στον πρώην δήμαρχο Ορέστη Παπαχρήστο. “Δεν είναι δυνατό να διώκονται στελέχη και εργαζόμενοι, επειδή ασκούν με ευσυνείδητο τρόπο τα καθήκοντά τους και αντίθετα να ενισχύονται άλλα στελέχη που έχουν πληγώσει την τοπική κοινωνία”, επισήμανε με νόημα ο Νομάρχης Μαγνησίας, δίνοντας το στίγμα του και όποιος κατάλαβε κατάλαβε… ποιον παίρνει η μπάλα.
Β.Κ

Προεκλογικό μοτίβο
Μούδιασαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, όταν κατάλαβαν στο Βελλίδειο ότι βρίσκονται ενώπιον ενός κομματικού πράσινου ακροατηρίου. Κατά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στους επιχειρηματικούς φορείς, που είναι μία θεσμική ομιλία, ακούστηκαν πολλές φορές κομματικά συνθήματα που παρέπεμπαν σε προεκλογική συγκέντρωση.
Το ίδιο σκηνικό επανελήφθη και την επομένη ημέρα στη συνέντευξη Τύπου, όταν τουλάχιστον τρεις φορές οι παρευρισκόμενοι κομματικοί παράγοντες διέκοψαν τη διαδικασία, χειροκροτώντας τον κ. Παπανδρέου.
Ακολούθησε αμηχανία στην αίθουσα από τους δημοσιογράφους, που δεν είδαν και με τόσο καλό μάτι αυτές τις πρωτοβουλίες.
Β.Κ

Με πούλμαν
Ελειψαν πάντως αυτή τη φορά οι πολυτελείς μερσεντές. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και στην ομιλία και μετά το τέλος της εκδήλωσης αποχώρησαν από το Βελλίδειο με πούλμαν για να μην προκαλούν… Συγκεντρωσιάρχης και εκεί είχε αναλάβει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μαζί με νεότερους της Χαριλάου Τρικούπη.
Β.Κ

Συννέφιασε
Οταν ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για την φορολόγηση της αξιοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, που δεν αισθάνθηκε και τόσο καλά ακούγοντας τη συγκεκριμένη εξαγγελία. Μάλιστα εξήλθε μετά το πέρας της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αρκετά σκεπτικός και συννεφιασμένος.
Οι πασόκοι πάντως ευχαριστήθηκαν με τη δέσμευση του κ. Παπανδρέου και αυτό φάνηκε από το χειροκρότημα…
Β.Κ

Πολιτική σκοπιμότητα
Συνάντηση με το Δήμαρχο Αλοννήσου και εκπροσώπους της Mom οι οποίοι συμμετέχουν στο Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου είχε χθες ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας.
Το θέμα γνωστό και μη εξαιρετέο: η απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει ο κ. Παπατόλιας, στάση του ΥΠΕΧΩΔΕ, που μέχρι σήμερα εδώ και δύο χρόνια δεν συμμετέχουν ο εκλεγμένος Νομάρχης και Δήμαρχος Αλοννήσου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα.
«Με βάση αυτή τη κατάσταση και μέχρι να αλλάξει η στάση του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν θα δείξουμε καλή πίστη και δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυνεδριάσει το Δ.Σ. του φορέα μέχρι να προχωρήσει στην αντικατάσταση των μελών. Η καθυστέρηση αυτή από την πλευρά της πολιτείας αφήνει να εννοηθεί ότι υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, κοντεύει να εξαντληθεί η υπομονή μας. Και η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και οι μονομερείς ενέργειες του φορέα έχουν οδηγήσει το νησί στην άσχημη κατάσταση να μην υπάρχει καλή σχέση με την τοπική κοινωνία, επικοινωνία και αυτό πρέπει να σταματήσει. Τι φοβούνται από τη συμμετοχή μας στο Δ.Σ. του φορέα;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπατόλιας.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Α.Φ.

Μικροπολιτικά οφέλη…
Μικροπολιτικά οφέλη… εξυπηρετούνται σύμφωνα με την αντινομάρχη κ. Νατάσσα Οικονόμου από όσους πραγματοποίησαν την αναφορά για τη δίωξη! Περνάει στην αντεπίθεση η αντινομάρχης και ποιος την πιάνει… Ωστόσο με ιδιαίτερη προσοχή αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Εισαγγελέα Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση, τονίζοντας πως σέβεται και το θεσμό και το πρόσωπο…
Α.Φ.

Κουίζ
Τι κρατάει περισσότερο από τις μπαταρίες ντούρασελ;
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας. Νυχτερινοί τύποι, δεν πάνε σπίτι μέχρι… αλέκτωρ λαλήσει 12… Τα μεσάνυχτα εννοείται!
Α.Φ.

Προβλήματα ξανά και ξανά
Επειδή μάλλον η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως αποφάσισε και ο κ. Μαστρογιάννης να μας ξαναπεί για τα οικονομικά και τα προβλήματα στο προσωπικό των σχολείων… Δηλαδή εδώ και δύο βδομάδες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά τι έγραφαν οι εφημερίδες και τι δείχνανε τα κανάλια; Αλλά είπαμε να τα ακούμε πολλές φορές, να τα μαθαίνουμε καλύτερα!
Α.Φ.

Μετωπική;
Για πρώτη φορά ίσως ο Δήμος Βόλου φέρεται αποφασισμένος να έλθει σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση με αφορμή την προτιθέμενη υπαναχώρηση του Υπουργείου Μεταφορών για τα έργα του ΟΣΕ στην περιοχή μας και τα οποία είχαν εξαγγελθεί μετά βαΐων και κλάδων πριν από μερικούς μήνες από το Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Μακαντάση.
Ηδη για το θέμα ο Δήμος έχει έλθει σε επαφή και έχει μεταφέρει τις προθέσεις του για πιθανές κινητοποιήσεις τόσο στη Νομαρχία, όσο και στο Δήμο Νέας Ιωνίας. Για να δούμε αν θα σπάσουν αυγά, γιατί έχει παραγίνει το κακό με τον συστηματικό παραγκωνισμό του Βόλου και της Μαγνησίας από τη σημερινή κυβέρνηση, που περιμένουν τα…ψίχουλα για να πάνε μπροστά. Και σε αυτό δεν φταίει μόνο η κυβέρνηση, αλλά και το τοπικό πολιτικό προσωπικό, που δεν κινεί γη και ουρανό για να δείξει τη δυσφορία που στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους και δηλώσεις δεν κρύβουν, αλλά μέχρις εκεί…
Α.Τ.

Ο Περιφερειακός
…Εάν γίνουν κινητοποιήσεις, ελπίζουμε να μη γίνουν για την τιμή των… όπλων, γιατί δεσμεύσεις υπήρξαν και για τον Περιφερειακό στη Νέα Ιωνία και κινητοποιήσεις έγιναν με πρωτοβουλία της εκεί Δημοτικής Αρχής, αλλά στη συνέχεια… ξεφούσκωσαν και ενώ ο Περιφερειακός στο τμήμα από Λαρίσης μέχρι Κραυσίδωνα συνεχίζει να είναι θεοσκότεινος όπως και πριν…
Α.Τ.

Αντί απάντησης…
Τις χρηματοδοτήσεις των οποίων έτυχε ο Δήμος Βόλου επί των ημερών που ο Αλέκος Βούλγαρης ήταν γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ σημείωναν χθες συνεργάτες του Δημάρχου ως έμμεση απάντηση στους ισχυρισμούς του Δημήτρη Πιτσιώρη. Χρήματα που διασφαλίστηκαν από το Υπουργείο και από άλλες πηγές χρηματοδότησης για λογαριασμό του Δήμου. Ανάμεσα στις χρηματοδοτήσεις ανέφεραν τα 2 δισ. δραχμές που ήλθαν στο Βόλο από το Κοινοτικό Πρόγραμμα URBAN, 50 εκατομμύρια για τον καθαρισμό ρεμάτων, 50 εκατ. για το Λύκειο Ελληνίδων, 120 εκατ. δραχμές για τον φωτισμό διατηρητέων κτιρίων και ελεύθερων χώρων στο κέντρο της πόλης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τράπεζα Ελλάδος), 100 εκατ. για τη συντήρηση οδικών αρτηριών της πόλης, 25 εκατ. για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, καθώς και ποσά που είχαν να κάνουν με Μελέτες Πολεοδομικών Εφαρμογών, αλλά και τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου της ΔΕΥΑΜΒ για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης και την προμήθεια αυτοκινήτου για τον έλεγχο της αέριας ρύπανσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.
Α.Τ.

Εκκλησιαστικά
Αν νομίζετε ότι χθες στο Δημαρχείο Βόλου τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συζητούσαν για τον απόηχο της συνέντευξης Παπανδρέου προχθές στη Θεσσαλονίκη, είστε γελασμένοι. Για τη στρούγκα που έχει φτιάξει ο Εφραίμ και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε και πολιτικά πρόσωπα υπό τη σκέπη του συζητούσαν με αφορμή και την πρόθεση Παπανδρέου να φορολογήσει την εκκλησιαστική περιουσία και για την πρόθεσή του να προχωρήσει στο χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, που μετά από είκοσι περίπου χρόνια επανέρχεται μετά την αρχική απόπειρα που είχε γίνει για το συγκεκριμένο θέμα από τον αείμνηστο υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αντώνη Τρίτση. Πρόταση που είχε συναντήσει τη σφοδρή, όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι, αντίδραση της Εκκλησίας με πρωτοστάτη μάλιστα τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλο.
Α.Τ.

Απορία μισθωτού
Γιατί περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος των χρημάτων; Το αλιεύσαμε από το troktiko.gr και το δημοσιεύουμε, πιστεύοντας ότι μας αφορά όλους ή σχεδόν όλους.
Χ.Μ

Απαντάει και στο Ιντερνετ
Ο Δήμος Μουρεσίου δεν απαντάει μόνο στον τοπικό Τύπο, αλλά και στα μπλογκς του διαδικτύου. Χθες εντοπίσαμε τη συγκεκριμένη απάντηση για τις γαλάζιες σημαίες που αφαιρέθηκαν από τις παραλίες Παπά Νερό και Μυλοπόταμο. Γράφει η απάντηση: «Απαντώντας στo από 8-9-08 σχόλιο σας με τίτλο “Δείτε 3 παραλίες από τις οποίες βγήκαν οι γαλάζιες σημαίες” troktiko.blogspot.com σας γνωρίζουμε οι εν λόγω παραλίες είναι πεντακάθαρες, η ποιότητα των νερών κολύμβησης είναι εξαιρετική, η φυσική ομορφιά απαράμιλλη, όσο για τις παρατηρήσεις της επιτροπής διαχείρισης «Γαλάζιες Σημαίες» τις θεωρούμε επουσιώδεις. Καλό θα είναι όμως να ελέγξετε την νομική μορφή και τις πηγές χρηματοδότησης της εν λόγω επιτροπής». Επειδή η απάντηση του δήμου τελειώνει με μια βάσιμη μπηχτή, θα σχολιάσουμε κι εμείς με μια ανάλογη μπηχτή. Είναι αλήθεια ότι τον Αύγουστο κάποιος δημότης ρώτησε στέλεχος του δήμου, όχι τον δήμαρχο, γιατί δεν έχουν αναρτηθεί φέτος οι γαλάζιες σημαίες κι αυτός του απάντησε «γιατί άργησαν να στείλουν το πανί;».
Χ.Μ

Ψύχραιμη η Νατάσσα
Με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό αλλά και το πρόσωπο του εισαγγελικού λειτουργού μίλησε χθες η Αντινομάρχης Παιδείας Νατάσσα Οικονόμου για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Μόνο στους νομαρχιακούς συμβούλους που κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για το θέμα καταλόγισε βαθιά υποκρισία, αφού οι ίδιοι όσα χρόνια ήταν νομαρχιακοί σύμβουλοι δεν είχαν ασχοληθεί με το ζήτημα.
Χ.Μ

Πρόταση για τη σημαία
Φίλη αναγνώστρια μας κατέθεσε τηλεφωνικά την εξής ενδιαφέρουσα πρόταση : «Διαπιστώνω ότι πολλά καταναλωτικά προϊόντα φέρουν ως ένδειξη την ελληνική σημαία προκειμένου να αποδεικνύεται ότι είναι εγχώρια. Επειδή πρόκειται για εθνικό σύμβολο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και προσβάλλει την αισθητική μας να το βλέπουμε πεταμένο στους κάδους των απορριμμάτων, γιατί αντί της γαλανόλευκης δεν βάζουν το γνωστό και διεθνές GR στα καταναλωτικά προϊόντα; Μας προσβάλλει η εικόνα της πεταμένης και πατημένης ελληνικής σημαίας έστω κι αν είναι σε χαρτί ή πλαστικό τυπωμένη», σημειώνει η φίλη αναγνώστρια και το καταγράφουμε με την ελπίδα ότι θα το δει κάποιος αρμόδιος και θα το προωθήσει.
Χ.Μ

Εορτασμός
Μας το μετέφερε αναγνώστρια που βρέθηκε στην Υδρα και πέτυχε τον εορτασμό για την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας. Όπως μας είπε, οι εκπληκτικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο εκεί δήμος δεν είχαν καμία σχέση με τις εκδηλώσεις που έγιναν στο δήμο Βόλου για την Αργώ… Ηταν φανταστικές οι εκδηλώσεις στην Υδρα…
Δ.Χ.

Μετρήσεις
Τηλεφωνικές μετρήσεις της Focus βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μαγνησία με θέμα την ακροαματικότητα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
Δ.Χ.

Ασθενοφόρο
Αυτό είναι ανήκουστο. Το ασθενοφόρο που μετέφερε τον 4χρονο από τη Σούρπη -ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν τον χτύπησε κατά λάθος ο πατέρας του, κάνοντας όπισθεν το αυτοκίνητό του- δεν είχε ούτε φάρο, αλλά ούτε και ηχητική σειρήνα. Ετσι αναγκαστικά το συνόδευε περιπολικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να διευκολύνεται η μετακίνησή του. Μια μικρή λεπτομέρεια… Πρόκειται για το ασθενοφόρο που εστάλη από το Νοσοκομείο Βόλου για να καλύψει τις ανάγκες του Κ.Υ Αλμυρού, καθώς το όχημα που εξυπηρετούσε τους ασθενείς υπέστη σοβαρή βλάβη. Είναι το ασθενοφόρο που εστάλη μετά την ΕΔΕ που διατάχθηκε πριν από λίγες ημέρες!!!
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου