ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Επάνω: Γόβα… στιλέτο για την κυβέρνηση αποδείχθηκαν οι κυρίες (κατά σειρά) Κατερίνα Πελέκη, Μάρα Ζαχαρέα και Δίκα Αλογοσκούφη

Μετά το διάγγελμα Εφραίμ ήταν φυσικό επόμενο να καταρρεύσουν τα χρηματιστήρια παγκοσμίως. Ποιος Άλαν Γκρίνσπαν; Ο ηγούμενος είναι ο… Θεός του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Εμπιστευτείτε τις οικονομίες σας στον Εφραίμ. Τις καταθέτει ανέγγιχτες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ με τις αμερικάνικες επενδυτικές τράπεζες είδατε τι γίνεται.

Ερχονται και χειρότερα. Δεν είναι μόνο το 0,4% που δείχνει ότι η διαφορά της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ εξανεμίσθηκε. Χθες το βράδυ ο Ευαγγελάτος παρουσίασε δημοσκόπηση με διαφορά 2,2% υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Μην αναρωτιέστε πότε ο Ευαγγελάτος πέρασε από τα μουχλιασμένα μελομακάρονα στις δημοσκοπήσεις. Στην Ελλάδα γίνονται όλα γρήγορα και οι δημοσκοπήσεις στο φτερό.

Πάντως χθες ο Λευτέρης Ζαγορίτης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, με σκεπτικό ύφος τύπου Καραμανλή και μειλίχιο τόνο τύπου Εφραίμ δήλωσε ότι το αρνητικό κλίμα θα αλλάξει. Εσείς θα του εμπιστευόσασταν έστω και ένα μικρό τμήμα των οικονομιών σας; Όχι του Εφραίμ, του Ζαγορίτη.

Χθες μας επισκέφθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με αφορμή το κυριακάτικο δημοσίευμα για το οικόπεδο που προοριζόταν για ναυτικές σχολές στα Καλά Νερά, ο παλιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνόπουλος. Εκμεταλλευόμενοι την αμείωτη θαλερότητά του και την εμφανή ζωηράδα του του ανοίξαμε πολιτική κουβέντα. Αυτό που μας έμεινε, ήταν η εξής φράση: «Στα χρόνια μου έμπαινες στο Κοινοβούλιο και διαπίστωνες ότι σ΄ ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, από αριστερά μέχρι δεξιά, υπάρχουν τουλάχιστον 20 εν δυνάμει πρωθυπουργοί. Σήμερα μπαίνεις και δεν μπορείς να συμπληρώσεις ούτε τον αριθμό που χρειάζεται για κλητήρες μικρομεσαία επιχείρηση!». Είπε και ονόματα ο κυρ Γιάννης, αλλά ας μην εκθέσουμε υπολήψεις αυτή την ώρα.

Το τείχος του Βερολίνου επιτέλους κατεδαφίζεται. Όχι, δεν παίρνουμε ληγμένα, μην ανησυχείτε. Για το τείχος του ΟΣΕ στην οδό Φερών μιλάμε, που κόβει την πόλη στα δύο. Χθες ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΟΣΕ Γιάννη Αντωνιάδη και δήλωσαν ότι συμφώνησαν να κατεδαφιστεί το συγκεκριμένο τείχος και να γίνει ένα όμορφο πάρκο που θα αποδοθεί στους πολίτες. Γιάννη μου, στην Πρωτοβουλία Πολιτών ξέρουν ότι τα βρήκες με το δήμαρχο ή θα τους έρθει απότομο;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου