ΤΟΠΙΚΑ

Η Ομάδα Πλειοψηφίας

η-ομάδα-πλειοψηφίας-851206

Ηταν φυσιολογικό η ανακοίνωση της Ομάδας Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, που εκδόθηκε προχθές το βράδυ μετά από τετράωρη σύγκληση της Δημοτικής Ομάδας του κ. Αλ. Βούλγαρη, να βρεθεί από νωρίς χθες το πρωί στο επίκεντρο των συζητήσεων και σχολιασμών από τα τοπικά ΜΜΕ.
Η ανακοίνωση κινείται σαφώς μέσα σε κόσμιο ύφος και μέσα σε πολιτισμένα πολιτικά πλαίσια, γεγονός που φωτογραφίζει για όσους γνωρίζουν, πρόσωπα και καταστάσεις και το συντάκτη – στενό συνεργάτη του Δημάρχου που τη συνέταξε και το οποίο απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του δημάρχου, ταυτόχρονα δε υποδηλώνει τη φιλοσοφία της δημόσιας συμπεριφοράς του Αλέκου Βούλγαρη ως πολιτικού, ως δημάρχου και ως ανθρώπου.

Όσοι όμως παρακολουθούν από κοντά την καθημερινή δραστηριότητα της σημερινής δημοτικής αρχής δημοσιογράφοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικά στελέχη των κομμάτων και ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για τις τοπικές υποθέσεις, διακρίνουν ότι αυτό το πνεύμα και η συγκεκριμένη πολιτική φιλοσοφία, δεν διαπνέουν όλη τη Δημοτική Ομάδα Πλειοψηφίας. Ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν δημοτική ή νομαρχιακή ομάδα συνεδρίαζε τόσο συχνά για να κάνει τον προγραμματισμό των επόμενων εβδομάδων ή μηνών και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Υπήρξαν περιπτώσεις, στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, όπου ομάδες που είχαν στα χέρια τους τις τύχες θεσμοθετημένων φορέων της περιοχής μας , επί μήνες δεν συγκαλούνταν ούτε καν οι σύμβουλοι, νομαρχιακοί ή δημοτικοί, της πλειοψηφίας που ήταν για το θεαθήναι και για την ψήφο τους στις συνεδριάσεις. Τόσο καλά δηλαδή. Ήταν περιπτώσεις όπου κυριαρχούσε το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης. Ήταν η δημοκρατία του… ενός. Του επικεφαλής που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Έτσι διοικούσαν ο Κουντούρης και ο Πιτσιώρης. Θα μπορούσαμε να συζητάμε επί ώρες για τα… καρδιακά επεισόδια δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων – στελεχών του Δήμου, που την ύστατη στιγμή γλύτωσαν τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών!!!

Ο Αλέκος Βούλγαρης είναι άλλος τύπος . Άλλη ιδιοσυγκρασία. Δυσκολεύεται να πει το… όχι, είχε πει πρόσφατα σε μία συνέντευξη ένας στενός του συνεργάτης. Έχει επίσης ένα κακό. Ότι υπερεκθέτει τη δημόσια εικόνα του και με αφύσικη απλότητα αποδίδεται σε μία άκρατη υποσχεσιολογία, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί. Για όλους τους παραπάνω λόγους τι διαπιστώνουμε τα δύο τελευταία χρόνια στο Δήμο; Ότι υπάρχουν πολλές… παραφωνίες. Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που είναι περισσότερο… ζωηροί από το δήμαρχο και κάποιοι άλλοι, που χολωμένοι για διαφόρους λόγους προτιμούν να… πριονίζουν συναδέλφους τους μέσα από φίλα προσκείμενα ΜΜΕ. Επιπλέον κάποια άλλα στελέχη από έλλειψη πολιτικής εμπειρίας αποδείχθηκαν σε ορισμένες των περιπτώσεων κατώτεροι του αναμενομένου. Δεν αντιλήφθηκαν το βάρος των ευθυνών και της εμπιστοσύνης που έτυχαν από τον επικεφαλής του συνδυασμού.

Για όλη αυτή την πολυφωνία ο κ. Βούλγαρης έχει πολύ μεγάλες ευθύνες. Εχει ευθύνες, γιατί δεν φρόντισε να συμμαζέψει έγκαιρα τις… φάλτσες φωνές και να δείξει ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό. Την εμπειρία και την ικανότητα την έχει μέσα από τις θέσεις που έχει θητεύσει τα τελευταία 35 χρόνια. Δεν έχει αξία μόνο να τη λέει , αλλά και να την αποδεικνύει…

Η ανακοίνωση της Ομάδας Πλειοψηφίας εμπεριέχει φυσικά και πολλές αλήθειες και για τους… παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αποτυπώνει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα και τις διεργασίες που υπάρχουν και στο παρασκήνιο. Είναι γνωστό ότι κάποιοι ενοχλούνται από το σημερινό πολιτικό σχήμα που διαφεντεύει τις τύχες του Δήμου Βόλου. Και αυτοί οι κύκλοι δεν ανήκουν ούτε στο χώρο της Ν.Δ. ούτε στο χώρο του ΚΚΕ, ούτε πολύ περισσότερο στο συνδυασμό του κ. Μ. Πατσιαντά. Οι κύκλοι αυτοί υπάρχουν και κινούνται στο χώρο που εγγίζει περισσότερο ή λιγότερο το ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι, για τις δικές τους φιλοδοξίες, έχουν πετύχει να βρουν σημείο αναφοράς σε μερίδα των ΜΜΕ, τα ελατήρια των οποίων πολλές φορές δεν είναι πάντα και τα πλέον υγιή. Η κριτική όμως των ΜΜΕ είναι πάντα μέσα στην πολιτική. Είναι, αν προτιμάτε, μέρος του τιμήματος της εξουσίας, που είχε πει κάποιος…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου