ΤΟΠΙΚΑ

Ανάγκη επαφής με το κοινό αίσθημα

ανάγκη-επαφής-με-το-κοινό-αίσθημα-851206

Αυτή η στήλη δημοσιεύεται κάθε μέρα σε 21 εφημερίδες με ποικίλα «πολιτικά φρονήματα». Χαίρομαι δε διότι και οι πλέον φιλοκυβερνητικές δεν μπήκαν στον πειρασμό να λογοκρίνουν τα τελευταία κείμενά μου περί την υπόθεση Βουλγαράκη, αν και αποδοκίμαζα ευθέως την στάση του πρωθυπουργού επί του θέματος.
Είναι προφανές ότι οι εκδότες των «μικρών» περιφερειακών εφημερίδων –οι πλείστες των οποίων έχουν πολλούς περισσότερους αναγνώστες από σκανδαλωδώς χρηματοδοτούμενες με κρατικά κονδύλια αθηναϊκές, των… εξακοσίων φύλλων- έχουν το πλεονέκτημα της άμεσης επαφής με τους πολίτες. Και γνωρίζουν το κοινό αίσθημα. Το οποίο νομίζω ότι εξέφραζα με τα τελευταία κείμενά μου.
Όπως γνωρίζουν το κοινό αίσθημα για τα καμώματα ρασοφόρων, όταν πρόκειται για διεκδίκηση περιουσιών.
Όπως λοιπόν από τον πρωθυπουργό περίμεναν αυτή την κίνηση απέναντι στον θησαυρίζοντα υπουργό του, έτσι περιμένουν και από την ηγεσία της Εκκλησίας, είτε πρόκειται για την Αρχιεπισκοπή είτε ακόμη και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, να «μαζέψουν» τους προκαλούντες μοναχούς.
Διότι φτάσαμε στο σημείο να στρέφεται μια άλλη αγιορείτικη μονή, του Διονυσίου, εναντίον παιδικής κατασκήνωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες που λειτουργεί στη χερσόνησο της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Καιρός είναι να θυμίσουν σε όλους αυτούς τους καλογέρους του… real estate και του business opportunity τον λόγο Του για τη σχέση όσων κυνηγούν περιουσιακούς θησαυρούς με το θέλημά Του, όπως καταγράφεται στο κατά Ματθαίον με την απάντηση που έδωσε ο Κύριος όταν ο πλούσιος νεαρός τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει για να εισέλθει στην “Βασιλεία των Ουρανών”:

«Ει θέλεις τέλειος είναι ύπαγε πώλησόν σου τα υπάρχοντα και δος πτωχοίς και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ και δεύρο ακολούθει μοι, ακούσας δε ο νεανίσκος τον λόγον απήλθεν λυπούμενος, ην γαρ έχων κτήματα πολλά».
Πούλα τα υπάρχοντά σου και μοίρασέ τα στους φτωχούς, είπε Εκείνος. Δεν είπε να σέρνεις στα δικαστήρια ακτήμονες, να κάνεις εξώσεις σε πολύτεκνους ή να καταθέτεις αγωγές με λογιστικά κατάστιχα για το πόσα χάνεις κάθε χρόνο επειδή σε μια έκταση που διεκδικείς φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι ανάπηρα παιδάκια.
Και αυτά βεβαίως δεν ισχύουν μόνο για τους καλόγερους ή τους παπάδες. Αλλά και για όσους «κατέρχονται στο δημόσιο βίο», υψώνοντας τα λάβαρα ως πρόμαχοι των «ελληνοχριστιανικών ιδεωδών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου