ΤΟΠΙΚΑ

Καταστροφικός κυκλώνας πλήττει το Τέξας

καταστροφικός-κυκλώνας-πλήττει-το-τέ-851206

Το μάτι του κυκλώνα Αϊκ -κατηγορίας 2- έπληξε τα ξημερώματα χθες, το Γκάλβεστον στις ακτές του Τέξας, όπου προκάλεσε ήδη μεγάλες καταστροφές. Φόβοι για τα χιλιάδες άτομα που παραμένουν στην περιοχή, παρά τις οδηγίες των Αρχών.
Ο κυκλώνας Αϊκ κατηγορίας 2 απειλεί το Χιούστον, το οποίο χιλιάδες κάτοικοί του αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν παρά τις εκκλήσεις των τοπικών Αρχών. Αν και ένα εκατομμύριο άτομα έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους, οι Αρχές σε τέσσερις κομητείες υπολογίζουν ότι περίπου 140.000 άτομα αγνόησαν τις οδηγίες για υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής.
Ήδη το Γκάλβεστον έχει πλημμυρίσει από καταιγίδα που έπληξε την περιοχή.
Παρά τις οδηγίες των τοπικών Αρχών για εκκένωση της πόλης, 23.000 άτομα αποφάσισαν να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι Αρχές του Γκάλβεστον επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι το ξημέρωμα, ενώ η πόλη βρίσκεται χωρίς ρεύμα και ορισμένα σπίτια έχουν πιάσει φωτιά.
Τα σωστικά συνεργεία έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν το δρόμο μέχρι το ξημέρωμα (τοπική ώρα), οπότε θα γίνει και μια καλύτερη αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής.
Περισσότεροι από 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και οι εταιρίες παροχής ρεύματος προειδοποιούν ότι μπορεί να χρειαστεί ακόμα και εβδομάδες μέχρι να λειτουργήσουν ξανά οι υπηρεσίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου