ΤΟΠΙΚΑ

Καθυστέρηση στην προετοιμασία των πανελληνίων εξετάσεων

καθυστέρηση-στην-προετοιμασία-των-πα-288815

Δεν έχουν αποσταλεί ακόμη οι εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας

Καθυστερεί η προετοιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου, με 1.412 υποψηφίους από τη Μαγνησία να έχουν ήδη μπει στην τελική ευθεία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δεν έχει παραλάβει ακόμη τις εγκυκλίους που κάθε χρόνο στέλνει το Υπουργείο Παιδείας για την προετοιμασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Ούτε καν η εγκύκλιος για την ακριβή ημερομηνία λήξης του σχολικού έτους, δεν έχει φθάσει στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Ως εκ τούτου, σε εκκρεμότητα παραμένει ο αριθμός και ο ορισμός των εξεταστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στο νομό, η συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών αλλά και ο ορισμός των επιτηρητών.

Τα διοικητικά στελέχη είναι σε κάθε περίπτωση έτοιμα να ανταποκριθούν άμεσα στις διαδικασίες που προβλέπονται για την προετοιμασία των πανελλαδικών, μόλις το Υπουργείο Παιδείας, ανάψει το πράσινο φως.

Φέτος, από τη Μαγνησία, μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, θα λάβουν 1.412 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια. Από αυτούς οι 1.196 είναι τελειόφοιτοι και 216 είναι οι υποψήφιοι παρελθόντων ετών που θα ξαναδοκιμάσουν, με στόχο την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν.

Από το σύνολο των τελειόφοιτων της Μαγνησίας, μόλις οι 205 επιλέγουν να μην περάσουν από τη δοκιμασία των πανελληνίων.

Σημειώνεται ότι και φέτος, η πλειονότητα των υποψηφίων, ανήκει στη θεωρητική κατεύθυνση. Από τη θεωρητική κατεύθυνση θα δώσουν γραπτές εξετάσεις 538 υποψήφιοι, 201 από τη θετική, 182 από την τεχνολογική 1 και 491 από την τεχνολογική 2.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου