ΤΟΠΙΚΑ

Στην Τούμπα σήμερα… τα φώτα

στην-τούμπα-σήμερα-τα-φώτα-851206

Επιστροφή στη δράση για τη Σούπερ Λιγκ με το σημερινό ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να ξεχωρίζει από το αγωνιστικό πρόγραμμα. Οι δύο «δικέφαλοι» που ξεκίνησαν με νίκη τη σεζόν, θέλουν τώρα να δημιουργήσουν σερί που θα τους δώσει τη δυναμική να ολοκληρώσουν τους στόχους τους στο τέλος της σεζόν.
Όπως φαίνεται η ατμόσφαιρα στην Τούμπα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ εναντίον στην ΑΕΚ θα είναι άκρως γιορτινή, ενώ το παιχνίδι ξεκινάει στις 9.15 μ.μ.
Αγωνιστικά δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις από τον Φερνάντο Σάντος για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το μόνο που τον προβληματίζει είναι ποιος θα παίξει ως παρτενέρ του Μάρκος Αντόνιο στην άμυνα. Η απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας «πονοκεφαλιάζει» τον Σάντοςκ αι αν τελικά δεν αγωνιστεί ο Μαλεζάς θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του.
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε σύστημα 4-5-1 λογικά θα είναι: Τερματοφύλακας ο Χαλκιάς, από τα δεξιά προς τα αριστερά Σνάουτσνερ, Κοντρέρας ή Μαλεζάς, Μάρκος Αντόνιο, Δάρλας. Στο κέντρο Βερόν και Μπαλάφας, δεξιά ο Κονσεϊσάο, αριστερά ο Βιεϊρίνια, οργανωτής ο Ίβιτς και μόνος προωθημένος ο Μουσλίμοβιτς.
Οι «κιτρινόμαυροι» μετά την πρεμιέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό θέλουν να φέρουν εις πέρας ακόμη μία δύσκολη αποστολή.
Ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχει φανερώσει τα πλάνα του για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει μία έκπληξη.
Έτσι, μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν για τους εκλεκτούς του. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει σίγουρα ο Σεμπάστιαν Σάχα, με τους Σωτήρη Κυργιάκο και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην αριστερή πλευρά της άμυνας θα είναι ο Χουανφράν, ενώ απέναντι τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Νίκος Γεωργέας λόγω εμπειρίας και αγωνιστικής πειθαρχίας. Από εκεί και πέρα στο χώρο του κέντρου τα πράγματα είναι ρευστά.
Ο Μπασινάς είναι σίγουρος, όμως για άλλες δύο θέσεις όλα παίζονται. Ουσιαστικά υπάρχουν οι υποψηφιότητες των Πελετιέρι, Πλιάτσικα, Καφέ και Ρίκκα, με τους δύο πρώτους να έχουν το προβάδισμα. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη γραμμή κρούσης. Μόνο η παρουσία του Σκόκο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως και αυτή του Εντίνιο στην δεξιά πλευρά. Για την κορυφή της επίθεσης, το πρώτο λόγο είχε ο Μπλάνκο, αλλά οι εξαιρετικές παρουσίες στις προπονήσεις του Τζιμπούρ έχουν βάλει σε σκέψεις το “τρένο”.
Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από τους: Σάχα, Μάχο, Καφές, Ράμος, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Αλεξόπουλος, Χουανφράν, Πελετιέρι, Γεωργέας, Μπασινάς, Πλιάτσικας, Ρίκκα, Σκόκο, Λαγός, Κουτρομάνος, Εντίνιο, Παυλής Τζιμπούρ, Μπλάνκο.
Σήμερα εκτός από το ντέρμπι, υπάρχουν τα ματς Λεβαδειακός-Θρασύβουλος (17.00), Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα (19.00) και Εργοτέλης-Αρης (19.00).

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
(Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Θρασύβουλος 17:00
(Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης-Λάρισα 19:00 ΝΕΤ
(Ηράκλειο) Εργοτέλης-Άρης 19:00 Nova
(Τούμπα) ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 21:15 Nova

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου