ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνείς καλλιτέχνες σε εικαστική συνομιλία

διεθνείς-καλλιτέχνες-σε-εικαστική-συ-851206

Συνεχίζεται έως την 21η Σεπτεμβρίου η Διεθνής έκθεση κεραμικής που “φιλοξενείται” στις εγκαταστάσεις της οικογένειας Ανετόπουλου στο Μαλάκι και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αρκετών φίλων της κεραμικής τέχνης και του πολιτισμού γενικότερα. Η 8η έκθεση κεραμικής η οποία έχει διεθνή χαρακτήρα, συγκεντρώνει τη συμμετοχή εξήντα περίπου καλλιτεχνών από την Ασία, την Αμερική, την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, ενώ παράλληλα συμμετέχουν και Ελληνες κεραμίστες, στο πλαίσιο της ανταλλαγής καλλιτεχνικών ιδεών και του πολιτιστικού διαλόγου, που θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Το 6ο Συμπόσιο Κεραμικής, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, είχε φέτος Μεσογειακό χαρακτήρα, με αφορμή τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Στο πλαίσιο αυτό ένωσαν τις δυνάμεις τους. Στο Συμπόσιο έλαβαν, συγκεκριμένα, μέρος μία Ισπανίδα, μία Γαλλίδα, ένας Τούρκος και ένας Ιταλός καθώς και έξι Έλληνες οι οποίοι εργάστηκαν επί δέκα ημέρες, έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Μεσόγειο που ενώνει τους λαούς και τους πολιτισμούς.
Οπως επισημαίνει ο κ. Βαγγέλης Ανετόπουλος «τα προηγούμενα συμπόσια ήταν διεθνή αλλά λόγω των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, διοργανώσαμε φέτος το πρώτο Μεσογειακό Συμπόσιο καλλιτεχνών, όπου συμμετέχουν και Βολιώτες κεραμίστες, ενώ τη χρονιά διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων θα συμμετάσχουν στην ίδια διοργάνωση 25 καλλιτέχνες από τη Μεσόγειο». Η νέα φιλόδοξη παράμετρος που προστίθεται στο πεδίο των πρωτοβουλιών της οικογένειας Ανετόπουλου είναι η πρόταση που έχει ήδη υποβληθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων και αφορά στο “ Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού που θα περιλαμβάνει όλες τις τέχνες, ζωγραφική, κεραμική, γλυπτική, χώρους και πρωτοβουλίες σχετικές με τη διανόηση, τα γράμματα και την οικολογία στο πλαίσιο μιας φιλόδοξης επένδυσης ύψους 12 εκ. σε μια έκταση 70 στρεμμάτων, για την υλοποίηση της οποίας είναι αναγκαία η στήριξη του κράτους, των αρχών και του κόσμου» υπογραμμίζει ο κ. Ανετόπουλος.
Οι δημιουργίες των εξήντα και πλέον καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις κοσμούν τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Κεραμικής Ανετόπουλου και αναδεικνύουν το πνεύμα φιλίας και καλής συνεργασίας μεταξύ των λαών, συνεχίζοντας μια πρωτοβουλία-θεσμό για τα πολιτιστικά τεκταινόμενα της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου